MOTOR

Sneglefart på verftet for Superspeed

Per Erlien Dalløkken
21. feb. 2008 - 08:45

Skipet skulle opprinnelig blitt levert 14. desember. Siste melding fra Aker Yards' finske verft er at Superspeed 1 kan leveres i neste uke.

– I så fall kan Superspeed settes i ordinær drift 13. mars og bli klar til påsketrafikken. Det blitt en skikkelig påskegave i stedet for julegave til Sørlandet og Nord-Jylland, sier kommunikasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line.

BILDESERIE: Color Lines nye superferje

Støyforstyrrelser

Det var rett før overtakelsen og flaggseremonien skulle skje i Rauma torsdag for én uke siden at kontrabeskjeden kom: Superspeed 1 var likevel ikke klar til å forlate verftet.

Les også: Superskuffelse for Superspeed

Da var det konstatert at en tidligere kjent feil likevel ikke var utbedret som forutsatt. Det er styringsenheten for baugpropellene som sender ut et høyfrekvent signal som i verste fall kan forstyrre andre elektroniske systemer om bord.

Nå jobber Aker Yards og underleverandøren ABB med å montere og teste nye støyfilter slik at Superspeed kan bli klassifisert og godkjent.

Fram til overlevering må verftet etter det Teknisk Ukeblad kjenner til betale dagbøter på 50.000 euro, cirka 400.000 kroner.

Les også: Aker Yards varsler oppvask

Konsekvenser for passasjerene

Selv om planen altså er å sette Superspeed 1 inn på Kristiansand-Hirtshals-ruta 13. mars, holder Color Line fortsatt muligheten åpen for at det kan komme ytterligere forsinkelser. I så fall vil Christian IV betjene ruta inntil den nye ferja er på plass.

Color Line gleder seg over å ha booket over 50.000 flere passasjerer for første halvår i år enn på tilsvarende tid i fjor. Men mange av disse må nå bookes om som følge av verftsflausen.

Tidspunkt for dåpen av Superspeed 1 i Kristiansand er ennå ikke fastsatt.

Alle med billett på Superspeed 1 mellom 1. og 12. mars blir nå kontaktet enten på telefon, e-post eller sms, opplyser rederiet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.