ARBEIDSLIV

Snarvei til ingeniør-utdanningen

DRAR I LAG: Ingeniørstudentene Torgeir Bertheussen (til venstre) og Arve Næstby trives ved HiN. - Vi har god faglig støtte i hverandre, og sitter gjerne og jobber sammen til langt utover kveldene, forteller de.
DRAR I LAG: Ingeniørstudentene Torgeir Bertheussen (til venstre) og Arve Næstby trives ved HiN. - Vi har god faglig støtte i hverandre, og sitter gjerne og jobber sammen til langt utover kveldene, forteller de. Bilde: Trude Aalmen
Ole K. Helgesen
30. mars 2006 - 13:09

Bakgrunnen for studielinjen er det skrikende behovet for høyere kompetanse innen elektrobransjen.

Det er arbeidsgiver-organisasjonen NELFO som har tatt initiativ til utdanningen, og målet har vært å rekruttere flere ingeniører innen elektrofag.

– Organisasjonen har også garantert for at alle som fullfører studiet skal få jobb etter det treårige studieløpet, ifølge Kåre Fjellvang, studiekoordinator for Elektroavdelingen ved HiN.Bachelorløp

Høgskolen i Narvik har samarbeidet med NELFO-Nordland og Høgskolen i Telemark om tilretteleggingen av ingeniørstudier for søkere med fagbrev.

Studiet fikk i fjor vår 50 kvalifiserte søkere til 20 studieplasser.

Studentene hadde et førstesemester med fag som fysikk, matematikk, kjemi, teknisk engelsk og norsk.

Nå etter jul, på andresemesteret, følger studentene et ordinært bachelorløp og har undervisningen sammen med «vanlige» ingeniørstudenter.–Angrer ikke

– I begynnelsen av studieåret var det litt tøft å være tilbake på skolebenken. Jeg har likevel ikke angret en dag på at jeg begynte her, sier Torgeir Bertheussen til. Han tok fagbrev som elektriker i 2004, og har vært i jobb noen år før han igjen tok fram skolesekken.

Til høsten blir det nytt opptak av studenter til den såkalte “Y-veien” på HiN. Med gode jobbutsikter for ingeniører, er det nok ikke usannsynlig at søkertallene blir svært høye.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.