MOTOR

Snart produksjonsstart

27. okt. 2007 - 17:59

Think nærmer seg produksjonsstart i fabrikken på Aurskog. Det meste er klart, men det har vært en utfordring å få nok batterier.

Batteritrøbbel

Usikkerheten har gått på om fabrikken som lager salt-nikkelbatteriet i Sveits klarer å følge med på det produksjonsvolumet det legges opp til.

Derfor har Think inngått et par avtaler med produsenter av litium-ionebatterier som kan brukes i bilene. Slike batterier vil gi omtrent den samme kjørelengden som med salt-nikkelbatterier.

– Det er alltid lurt å ha flere leverandører av en så kritisk komponent. Budskapet til markedet har fra første dag vært at vi kommer til å benytte den beste batteriteknologien, og bilen er konstruert for det. Kunden vil ikke merke særlig forskjell, sier fabrikksjef og daglig leder i Think Technology, Ole Fretheim.2000 biler neste år

Think har inngått en avtale med Porsche for å få hjelp til å optimalisere produksjonen. Det tyske selskapet har omfattende erfaring med alt fra produksjonsteknologi til utvikling av underleverandører og innkjøp.

Nå foregår opplæring av montørene på samlebåndet. Den første forserien, som skal gå til alle mulige tester og typegodkjenninger, produseres i disse dager.

Produksjon til kundene vil komme når alle godkjenningene er på plass, sannsynligvis fra begynnelsen av mars.

– Jobben framover blir å validere alt fra det produksjonstekniske til å kvalitetssikre alle operasjoner. Nå har vi 16 montører i fabrikken, men skal opp til mellom 40 og 50 når vi når full produksjon på ett skift. Målet er å produsere 2000 biler neste år, og vi regner med å kunne øke produksjonen til 7000 biler i året hvis vi kjører fabrikken på to skift. Vi ønsker ikke å øke produksjonen mer enn dette her i landet, sier Fretheim.Stor interesse

Det er ikke bare Think som er interessert i å produsere den nye elbilen. Det har meldt seg interessenter fra mange land som ønsker å produsere bilen på lisens.

Både store og små produsenter og ikke minst fabrikker med overkapasitet i vanlig bilproduksjon er interessert..

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.