T2

Snart MMS til iPhone

Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
19. nov. 2008 - 14:22

En stor del av kritikken mot Apples iPhone har gått ut på at telefonen ikke har mulighet for å sende eller motta MMS.

Applikasjon

Svenske Macworld avslørte imidlertid i går at Telia jobber med å utvikle en egen MMS-applikasjon til iPhone, sammen med en egen applikasjon som skal gjøre det enklere å logge på trådløse nettverk.

Det ble bekreftet av TeliaSoneras informasjonssjef Bengt Olsson, som forteller at programmene skal være klare innen to måneder.

TeliaSonera-eide Netcom, som foreløpig har enerett på iPhone i Norge, bekrefter også at de arbeider med et liknende program, og at tidsrammen er omtrent den samme.

– Vi ser også på en løsning ja. Så kommer vi tilbake med mer info rundt det når det nærmer seg noe mer, sier kommunikasjonssjef i Netcom, Øyvind Vederhus til Mobilen.no.

Mobil-TV for iPhone

Samtidig annonserte Netcom i dag at de kommer med et eget, spesialtilpasset mobil-TV-tilbud til iPhone.

Tjenesten gir tilgang til ferske TV-nyheter, sport og underholdingsinnslag fra blant andre NRK, TVNorge, VGTV og Aftenposten TV. Tjenesten fungerer imidlertid kun over 3G og EDGE, ikke WLAN.

– Skjermkvalitet, brukervennlighet og enkelhet er avgjørende for at MobilTV skal kunne vokse. Her er iPhone 3G unik, og med mobiltilpasset innhold fra flere populære medier tror vi dette er en tjeneste som kundene våre vil sette pris på, sier innholdssjef Marius Halle i Netcom i en pressemelding.

Prisen vil ligge på mellom 0 og 5 kroner per klipp, inkludert datatrafikk.