IT

Snart kan du surfe gratis i London

Snart kan du kanskje publisere London-bildene uansett hvor du er, om Virgin får det som de vil.
Snart kan du kanskje publisere London-bildene uansett hvor du er, om Virgin får det som de vil. Bilde: Stein Jarle Olsen
Stein Jarle Olsen
4. aug. 2011 - 11:15

Bredbånds-, TV- og telefonileverandøren Virgin Media planlegger å forsyne hele London med et fritt tilgjengelig trådløst nettverk, melder The Telegraph.

Snart

Virgin-sjef Neil Berkett sier til avisen at selskapet er i "relativt langt framskredne forhandlinger" med myndighetene om planene, og håper utrullingen kan begynne i "ikke altfor fjern framtid".

Nettverket skal tilby en halv megabit til alle, mens selskapets bredbåndskunder får hele 10 megabit.

"Noen få millioner"

Berkett sier planene vil koste selskapet noen få millioner pund, noe som vil være en dråpe i havet sammenliknet med selskapets 2010-omsetning på nesten fire milliarder pund.

– Dette er en del av vårt etos om å utvikle digitale livsstiler. Gapet mellom forbrukernes behov for data utenfor hjemmet og hva de kan få på 3G øker stadig, sier Berkett til avisen, og legger til at det er mulig selskapet vil selge den raskeste hastigheten på grossistnivå til andre operatører.

Har infrastrukturen

Virgin planlegger å installere trådløse rutere i sin eksisterende infrastruktur i London, og diskusjonene med myndighetene dreier seg ifølge The Telegraph om å få lov til å gjøre de nødvendige arbeidene.

I dag har British Telecom dekket store deler av London med sitt Openzone-nettverk, men dette koster penger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.