PRODUKSJON

SMV-suksess med 3D

Den tradisjonsrike hjørnesteinsbedriften leverer utstyr til smelteindustrien.

- 3D DAK ble et stort fremskritt for oss, sier Trond Austrheim , primus motor for DAK-satsingen hos SMV.

Hovedproduktene er mobile spesialmaskiner for transport og forskjellige arbeidsmaskiner, pluss stasjonære maskiner for knusing, materialhåndtering og diverse automatiseringslinjer. Dette er utstyr bedriften er ledende på i Norge, og blant de to eller tre største internasjonalt.

Det aller meste lages i tett samarbeid med kunden. Ingenting serieproduseres, men noen ganger kan det dreie seg om å lage nye varianter av ett produkt.

- Derfor er det ekstremt viktig med effektive verktøy for å kunne utvikle, designe og produsere maskinene, hevder Austrheim.

Bedriften brukte først AutoCAD til 2D konstruksjon og tegning, gikk så over til Mechanical Desktop for deretter å innføre Inventor for rundt to år siden. Med overgang til 3D ble konstruksjonsprosessen mer effektiv.

- Vi får en mye kortere konstruksjonsfase. Det gir besparelser pluss en ekstragevinst i form av færre kollisjoner og feil i produksjonen. Dermed blir det også mindre material- og tidstap. Med et bedre konstruksjonsunderlag blir også behovet for produksjonsledelse mindre, sier Austrheim.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.