T2

SMS-triks lammer Nokia-mobiler

Stein Jarle Olsen
2. jan. 2009 - 11:35

Hacker-konferansen Chaos Communication Congress (C3) fant sted i Berlin i romjulen, og der ble en skummel trussel mot Nokia-telefoner vist frem. ,

Forbannelse

Problemet, som kalles "Curse of Silence", fører til at telefonene slutter å motta SMS og MMS.

Det skjer når hvem som helst sender deg en eller flere SMS-er hvor teksten begynner med en e-post-adresse som er minst 32 tegn lang, og meldingen er formatert som "Internet Electronic Mail".

Det skal imidlertid kun dreie seg om telefoner med Symbian Series 60-operativsystem i versjonene 2,6, 2,8, 3,0 og 3,1. (Se faktaboks for eksempler på telefoner).

Bekreftet

Metoden er verifisert av virusselskapet F-Secure, og den eneste løsningen skal være en såkalt "hard reset" av telefonen, altså en tilbakestilling til fabrikkinnstillingene.

På eldre telefoner med S60-versjon 2,6 eller 3,0 skal én slik SMS være nok til å krasje meldingssystemet, mens det på nyere telefoner med 2,8 eller 3,1 må noen flere meldinger til.

Stille

De gamle telefonene krasjer også uten at du merker noenting, mens nye telefoner (f.eks populære Nokia N95) gir deg en feilmelding om at det ikke finnes nok minne til å motta meldinger.

I tillegg blinker ikonet som melder om at innboksen er full.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.