IKT

SMS-topp i år

ENDRING: Bruksmønsteret for mobiltelefoner endrer seg. SMS vil avta, mens MMS og Internett vil øke. Men tale er fortsatt viktigst, mener Deloitte. FOTO: SONY-ERICSSON
ENDRING: Bruksmønsteret for mobiltelefoner endrer seg. SMS vil avta, mens MMS og Internett vil øke. Men tale er fortsatt viktigst, mener Deloitte. FOTO: SONY-ERICSSON Bilde: SONY-ERICSSON

Det viser en internasjonal analyse gjennomført av Deloitte Research.

Deloitte venter en forsiktig økning i telekom-markedet i inneværende år, men veksten i antall SMS-meldinger vil trolig flate ut i mange land.

Til tross for en forventet økning i bruk av WAP, MMS og Internett på mobilen, vil dette ikke kompensere for den antatte nedgangen i SMS-volumet.

Analysen viser at det tradisjonelle fastnettet ikke taper terreng så raskt som tidligere antatt. Også for mobilselskapene vil talefunksjonene være den viktigste inntektskilden.

Ny teknologi som trådløse nett (WiFi), UMTS og IP-telefoni gjøre seg gjeldende i løpet av året, men vil ennå ikke utgjøre noen vesentlig del av inntektsbildet.

- I år forventer vi ingen store teknologiske og kommersielle gjennombrudd, men en balanse mellom eksisterende og nye produkter. 2004 vil vise at taletjenestene fortsatt vil ha et større marked enn det folk tidligere har forventet, sier Jørn Borchgrevink, leder av Deloittes Technology Media and Telecommunications Group i Norge.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.