ARBEIDSLIV

SMS for massene

En gjeng studenter med Øystein R. Skiri i spissen laget et SMS-system som gjorde at trenerne slapp å ringe rundt til alle når de skulle gi beskjeder.

Med systemet på plass var veien kort til anvendelser i næringslivet.

Selskapet har på ett års tid utviklet løsninger for Ringnes. Andre anvendelser er meldinger til vekterne i Securitas, måleravlesninger for elbransjen. Store strømforbrukere blir varslet på SMS om endringer i kraftprisen.

- Mange utvikler løsninger for SMS, hva skiller dere fra andre?

- Teknologien er ikke unik, men vår styrke er bransjetilpasning, kundeforståelse og at vi utelukkende utvikler nyttetjenester. Underholdning er ikke noe for oss, sier Skiri.

SMS er bare begynnelsen. Nå utvikler Boost-gjengen løsninger med Java for mobiltelefoner.

Et eksempel er timeregistrering for bussjåfører. I dag må sjåførene reise inn til kontoret og levere utfylte papirskjemaer. Med en mobil og Boosts løsning kan sjåføren taste inn alle data på mobiltelefonen og være ferdig med jobben etter siste busstopp.

Skiri ser frem til at flertallet får GPRS mobiltelefoner. Da vil innhenting av enkle opplysninger bli vesentlig billigere: - Med GPRS vil prisen bli 20-30 øre mot 3 kroner med SMS.

Unnfangelsen av Boost skjedde da Skiri og Kjetil Kristensen i 2000 tok diplomoppgaven i California.

- Vi ble bitt av basillen og etablerte et ansvarlig selskap mens vi var der borte, sier Skiri.

I dag er selskape tet AS med fem ansatte på fulltid og fire på deltid. Foruten de ansatte er Såkorninvest Midt-Norge og Byggteknikk Drift AS med på eiersiden. De har til sammen skutt inn 1,5 mill kr. Omsetningen i 2002 ble ca. en mill. kr med et underskudd på 0,5 mill. kr. I år er målet 2-3 mill. kr i omsetning.

Ambisjonene er internasjonale. Boost ser etter partnere i andre land. Selv om mange kunder er på Østlandet, blir Boost i Trondheim, men har en selger i Oslo.

- Her har vi tilgang til teknologien og god tilgang på kompetente folk, sier Skiri.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.