ENERGI

Smøla lokker vindturister

For litt over to år siden ble det første byggetrinnet i Smøla vindpark satt i drift. Nå utvides parken med 48 nye vindturbiner.

Med i alt 68 vindturbiner vil kraftproduksjonen ligge på rundt 450 GWh/år. Det vil med andre ord si energibehovet til ca. 20.000 norske husstander.

- Interessen for vindparken her på Smøla er veldig stor, og den er økende. Vi forsøker så langt det er mulig å imøtekomme alle ønsker om besøk. I vinter må vi imidlertid også ta hensyn til det omfattende anleggsarbeideti forbindelse med utbyggingen av trinn to, sier informasjonssjef Norman Kjærvik i Statkraft.

Statkraft kan registrere flere tusen besøkende i Smøla vindpark siden åpningen høsten 2002. Skoleklasser, politikere, journalister, folk fra energibransjen og stadig flere turister finner nå veien til vindparken. Det synes å gå samme veien med Smøla vindpark som med flere av vannkraftverkene i selskapet, som også er godt besøkt av turister.

Spiller på lag

- Vi ønsker å vise hva vindkraft er og hvordan vårt miljøvennlige alternativ fungerer i praksis. Når folk viser interesse og ønsker å se nærmere på våre anlegg, skulle det bare mangle om ikke vi forsøker å legge forholdene best mulig til rette for besøksaktiviteten i Smøla vindpark, sier Kjærvik.

I vinter skall Statkraft vurdere hvordan visningsopplegget skal se ut når utbyggingen av trinn to er ferdig neste høst. Samarbeid og dialog med kommunen og bygdefolket er viktig for Statkraft, det tar ikke slutt selv om anleggsaktiviteten er over.

Folket på Smøla er stolte over vindparken sin, og de ønsker at den kan utnyttes i markedsføringen av Smøla som attraktivt reisemål.

- Vi ønsker å spille på lag med lokalsamfunnet og få til gode fellesløsninger, det er litt av det samfunnsansvaret Statkraft har på Smøla, påpekerKjærvik.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.