MOTOR

Smilende kupéfjes

Kia Sports Coupe Concept lys lysdioder bil
Kia Sports Coupe Concept lys lysdioder bil Bilde: Kia

Kia Motors Corporation har annonsert en ny konseptmodell av sin 2+2 sportscoupe, og selskapet skal vise den frem på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt 11. september.

Lysdioder

Små tettplasserte lysdioder skal gi bilens ansikt en helt ny type innramming.

Bilen er designet og bygget av Kias europeiske designteam, under ledelse av Peter Schreyer. Han viser nå frem det første bildet av den nye modellen.

– Kia har gitt meg muligheten til å skape deres totale brand-design og -karakter. Sjelden har en designer fått så blanke ark å arbeide med, sier han opphisset.

Overrasker

Schreyer forteller at konseptjobben med Kia ex_cee'd startet på bilutstillingen i Genève i mars.

– Med denne er jeg sikker på at Kia vil overraske hele bilindustrien, sier han.

Æresdoktor

Schreyer (53) ble nylig utnevnt til æresdoktor for sitt bidrag til bildesign, av Royal College of Art (RCA), Storbritannias velkjente kunst- og designskole.

Han studerte transportdesign ved RCA i 1979/80, har arbeidet med Audi og Volkswagen i 25 år og har utviklet biler som Audi TT og nye VW Beetle. Schreyer har jobbet som sjefsdesigner i Kia siden september 2006.

Vokser

Kia vokser raskt som merke i Europa, etter å ha lansert en rekke nye modeller med europeisk snitt og innhold. På kvalitetstabellen til tyske ADAC (tilsv. NAF) ligger de helt i toppsjiktet.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.