MOBIL

Smarttelefoner til under 1500 kroner

Du kan få en smarttelefon for småpenger. Sjekk ut disse.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. juli 2011 - 16:17

Du trenger ikke bla opp flerfoldige tusenlapper for å få deg en fullblods smarttelefon.

Dersom du ikke har planer om å bruke telefonen til annet enn for eksempel å sjekke e-post, høre på musikk og ha muligheten til å sjekke avisene på nettet kan du klare deg lenge med en billig telefon.

Disse vil fungerer helt topp til for eksempel Spotify, trenings-apper, e-post og spill.

LES OGSÅ: Slik kommer du i gang med Android-mobilen din

Det er derfor lurt å finne ut hvilke behov du egentlig har før du kjøper en telefon som kanskje er dyrere enn nødvendig.

Ikke uten ulemper

Ulempene med billige telefoner er at noen av dem mangler funksjoner som dyrere telefoner har. Det gjelder spesielt Nokias smarttelefoner. 

Billige telefoner har som regel dårligere kamera, tregere prosessor og lavere oppløsning på skjermen enn dyrere telefoner.

De har også mindre minne enn dyrere telefoner. Slike telefoner kan likevel bygges ut med minnekort, slik at du for noen hundrelapper kan få plass til mye musikk.

LES OGSÅ: Skaff deg et skikkelig minnekort

Kan være gode nok

Vi har samlet sammen noen billige smarttelefoner, som kanskje kan være mer enn gode nok til ditt bruk.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Et viktig skritt mot enda smartere boliger
Et viktig skritt mot enda smartere boliger

Disse telefonene er tilgjengelige i flere nettbutikker til mindre enn 1500 kroner uten abonnement. Vi har luket vekk de vi mener du bør styre unna. Det finnes altså flere smarttelefoner enn dette til mindre enn 1500 kroner.

Alle prisene er hentet fra prissammenligningstjenesten Prisjakt.no.

Sony Ericsson

Xperia X10 Mini - Fra 1000 kroner

X10 Mini er en av de minste smarttelefonene på markedet. Den har derfor en ganske liten skjerm. Men dette er en underholdende sak, som fungerer bra til musikk og underholdning. Tross lav pris har X10 Mini all teknologien du forventer av en skikkelig smarttelefon. Den har GPS slik at du kan bruke navigasjon eller trenignsapper, Wi-fi slik at du kan koble deg til trådløse nett, og super-3G som gir deg kjapp tilkobling via mobilnettet.

X10 Mini har ikke spesielt god batterilevetid. Rett og slett fordi telefonen ikke har plass til større batteri. Telefonen er laget i plast, så den blir fort stygg om du ikke behandler den pent. Vi ville heller ikke valgt denne telefonen om vi skulle skrive mye e-post, siden skjermen er liten og tastaturløsningen er et nummertastatur på skjermen.

Alt i alt er dette en god telefon, selv over et år etter at vi testet den.

Les test av Sony Ericsson X10 Mini

Xperia X8 - Fra 1100 kroner

X8 er en litt større variant av X10 Mini. Den har litt større skjerm, slik at det blir praktisk mulig å få et fulltastatur på skjermen. Dermed egner den seg bedre til å skrive på.

Telefonen har lik teknologi, og byr dermed på GPS, Wi-fi og super-3G. Vi syns X8 duger bra som underholdningstelefon, og den tar for eksempel Spotify på strak arm.

Vær oppmerksom på at X8 har dårligere kamera enn X10 Mini, og at den føles litt tregere i bruk. Om du ikke har store behov vil dette imidlertid fungere bra.

Les test av Sony Ericsson X8

LG

P500 Optimus One - Fra 1300 kroner

Optimus One imponerte oss da vi testet den i fjor høst. Denne kostet nemlig lite, hadde all teknologi og fungerte bra som underholdningstelefon.

Selv om slike billige og gode telefoner ikke lenger er unikt er LG Optimus One fortsatt et godt kjøp. Ikke minst fordi prisen nå er veldig lav.

Telefonen er rask, har god talekvalitet, er godt bygget og har en ganske god skjerm. Det er riktignok telefoner med skrapere skjerm enn dette på markedet, men til enkel bruk fungerer denne bra.

Kameraet er en av de største svakhetene til Optimus One. Det er rett og slett ikke så bra. Men til denne prisen kan du heller ikke forvente det beste.

Les test av LG Optimus One

Samsung

Galaxy Mini - Fra 1000 kroner

Galaxy Mini er den nyeste virkelig billige telefonen vi har testet. Samsung krever ikke mer enn en tusenlapp, og til denne prisen får du en brukervennlig telefon med all teknologi og mange nyttige funksjoner.

Slik vi ser det er dette en telefon som passer best for deg som vil ha noen av mulighetene en smarttelefon gir deg, men som ikke er opptatt av å surfe med mobilen eller ta bilder.

Telefonen har dårligere batterilevetid enn vi liker, og lydkvaliteten under samtaler er så som så. 

Prisen veier opp for en del av dette, men vær klar over at du får bedre telefoner i samme prisklasse.

Les test av Samsung Galaxy Mini

Galaxy 5 - Fra 900 kroner

Da vi testet Galaxy 5 i fjor høst ble vi imponerte over hvor mye du fikk for så lite penger. Den gangen kostet den 1800 kroner, og nå er prisen halvert. 

Den er siden den gangen oppgradert til Android 2.2, er fortsatt brukervennlig og har fått mulighet til å brukes som trådløst Wi-fi-tilgangspunkt. 

Her får du også GPS og super-3G, støtte for e-post, og en telefon som fint kan brukes til Spotify, Wimp, spill og annet. Men vær oppmerksom på at skjermen har lav oppløsning, noe som gjør at telefonen ikke er blant de beste surfemobilene.

Kameraet er som du må forvente til 900 kroner ikke det beste.

Utover dette er Galaxy 5 en grei telefon til en liten pris.

Les test av Samsung Galaxy 5

Nokia

C5-00 - Fra 1250 kroner

I fjor vår testet vi Nokia C5, som er en rimelig smarttelefon. C5 har vanlige nummertaster. Det er altså fortsatt mulig å få en smarttelefon uten trykkskjerm.

C5 har også GPS, og som andre Nokia-telefoner får du GPS-navigasjon inkludert i prisen. Kartene lastes riktignok ned til telefonen over internett, og siden C5 ikke har Wi-fi må dette gjøres over mobilnettet. Men det er mulig å laste inn kartene med en PC, slik at du får gratis navigasjon i praksis.

Telefonen har ikke falt så mye i pris det siste året, men så kostet den heller ikke all verden da den ble lansert. Du får rett og slett veldig mye telefon for lite penger her.

C5 er også liten og lett, har god talekvalitet, gode taster og god batterilevetid. Dette er fortsatt en av våre klare favoritter når det kommer til smarttelefoner uten trykkskjerm.

Les test av Nokia C5

Huawei

U8150 Ideos - Fra 1000 kroner

U8150 testet vi i vinter, og selv om vi syns den var en kjekk telefon hadde vi problemer med å finne argumenter for å velge denne fremfor LG Optimus One eller Sony Ericsson X10 Mini.

Nå har prisen falt til en tusenlapp, og dermed er det lettere å anbefale telefonen. Du får nemlig GPS, Wi-fi og super-3G og alle mulighetene som følger med disse teknologiene.

Du kan installere en rekke apps og spill, og Spotify fungerer bra på U8150.

De største ankepunktene her er at kameraet gir labre bilder og at skjermen har lav oppløsning.

Dette er ikke den beste av de billige, men den fungerer greit til de fleste oppgaver.

Les test av Huawei U8150 Ideos

ZTE

Blade - Fra 1400 kroner

ZTE overrasket alle da de i vinter lanserte Blade på det norske markedet. Dette er den aller beste av de billigste telefonen, og vi har anbefalt den ved flere anledninger.

For å ta det negative først: Blade har treg prosessor, rimelig dårlig kamera og ikke spesielt god batterilevetid. 

Til gjengjeld koster den 1400 kroner og har en strålende skjerm til å være en så billig mobil. Telefonen er også godt bygget. Du får også GPS, Wi-fi og super-3G, så dette er en telefon som fungerer til alt fra navigasjon til nettsurfing.

Selv om vi har mange lovord er det greit å være klar over at telefonen ikke vil fungere spesielt bra til tyngre spill, da den rett og slett ikke har kraft nok til å drive dem. Du får telefoner med bedre ytelse for rundt 2000 kroner, men om det viktigste for deg er å ha en grei smarttelefon som kan brukes til jobb, surfing og musikk er Blade et strålende valg.

Les test av ZTE Blade

Les flere mobiltester her »Har vi oversett et kupp? Tips leserne i kommentarfeltet under!

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.