T2

Smarttelefoner for eldre

BÅDE OG: Doros nye PhoneEasy 740 er både en knappetelefon og har trykkfølsom skjerm.
BÅDE OG: Doros nye PhoneEasy 740 er både en knappetelefon og har trykkfølsom skjerm. Bilde: Doro
3. mars 2012 - 08:50

Barcelona: Det er ikke lett for mange som begynner å dra på årene å betjene en moderne smarttelefon, men mange vil ha tilgang til mulighetene de byr på.

Det har selskapet Doro gjort noe med. De har bygget smarttelefonen PhoneEasy 740 og brukt mulighetene som ligger i Android til å gjøre den eksepsjonelt enkel i bruk.

SENIORSAKEN: Salgssjef i Doro, Frode Gretland, presenterete ny teknologi som skal gjøre livet enklere for de eldre under World Mobile Congress i Barcelona. ORV

Store taster og GPS

I stedet for å lage et fancy skall oppå operativsystemet slik de andre mobilprodusentene gjør, har Doro gjort det motsatte: De har skjult alt som er vanskelig og lite for brukerne.

Her er det store ikoner med stor tekst, og ikke noe som forstyrrer. Annet enn den lille værmeldingen på toppen, kanskje.

Men det er mer som skiller PhoneEasy 740 fra den store hop.

Den kan ha ekstra høy lyd både på høyttaler og ringetone, og den har teleslynge som er kompatibel med høreapparater. Dessuten er den en skyvetelefon med store talltaster.

– Våre kunder vil ha tradisjonelle taster som de kjenner når de trykker på. Akkurat som i de andre modellene våre er det enkelhet i bruk som er viktig, men PhoneEasy 740 har både 5 MP kamera og GPS for de som vil bruker slike funksjoner. Våre kunder har forskjellig funksjonsnivå, så vi har gjort telefonen enkel å tilpasse. Derfor følger tilgang til webportalen Doro Experience Manager med telefonen. Her kan barn eller barnebarn gå inn og ta bort eller legge til funksjonalitet i telefonen. Her kan de også kan laste opp bilder, slik at de eldre får slektas bilder rett inn i telefonen, sier salgssjef i Doro, Frode Gretland.

Les også:

Lag din egen nettsky

STOR TEST: De største flatskjermene på markedet

FORENKLER: Programmet Doro Experience kommer både for Windows og Android og skal gjøre bruken lettere for de eldre. ORV

Forenkler mer

Eldre bruker ikke bare telefon. De benytter PC-er og nettbrett også. Eller de ville gjerne gjort det, om det ikke hadde vært så vanskelig.

Derfor vil Doro gjøre noe for disse brukerne også. Programmet Doro Experience kommer både for Windows og Android.

Når det installeres legges det et skall på toppen av operativsystemet som forenkler bruken vesentlig.

Både telefonen og forenklingsskallet kommer til sommeren.

PhoneEasy 740 vil koste rundt 3000 kroner inklusive et eller to års tilgang til administrasjonsportalen. Hva Doro Experience vil koste, er ikke klart.

Les også:

Telefonen skriver det du sier - på norsk

Krever betalt for IP-telefoni

20 ganger så høy datatrafikk i 2016

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.