NYHETSBREV

Smarttelefon for Ex-områder

Norex har laget kraftig og robust smarttelefon

Extronics Rough Pro er ATEX sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder sone 1. Norex
Extronics Rough Pro er ATEX sertifisert for bruk i eksplosjonsfarlige områder sone 1. Norex Bilde: Norex
Joachim Seehusen
16. mars 2015 - 02:38

Norex har lansert en smarttelefon for bruk i eksplosjonsfarlige områder. Sporbarhet, dokumentasjon og elektronisk dokumentbehandling skal nå bli enklere takket være nyvinningen med innbygget trådløst nett, 8 MPkamera, akselerometer og 32 GB lagringskapasitet. Telefonen har bedre ytelse enn de fleste normale mobiltelefoner, og er klar for levering nå.

Fra forsvar til forbruker

I mange år var det kun forsvarsindustrien og romfartsprogrammer som hadde midler til å ligge i forkant av resten av samfunnet med teknologiutvikling. De senere årene ser man at dette har snudd. Nå er det forbrukerelektronikken som setter premissene for hvilken teknologi alle krevende industrier må forholde seg til. Dette blir spesielt tydelig nå som smarttelefonene inntar en bransje hvor mobiltelefoner har vært bannlyst på grunn av eksplosjonsfaren de representerer når de blir brukt i områder med bensindamp eller andre lettantennelige væsker og gasser.

Med dødmannsalarm

Telefonen som Norex nå lanserer heter Extronics Rough Pro. Det er en råtass som i tillegg til å tåle støt og vibrasjoner, også kan fungere like godt under vann på dybder inntil 3 meter. Med et svært godt kamera, gyro, akselerometer, GPS og kompass kan dette bli en trivelig kamerat som kan være med hvor som helst. Men telefonen er ikke bare for å lese e-post og ringe med, den kan også benyttes som en såkalt dødmannsalarm der enheten kan benyttes for overvåking av personer som jobber alene i farlige omgivelser.

Les om: Forbereder lanseringer med ny produktsjef

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.