IT

– Smartklokker blir «det neste store»

Nå er Samsungs Galaxy Gear rett rundt hjørnet.

Er dette Samsung Galaxy Gear?Det har lekket ut en del informasjon om Samsungs kommende smartklokke basert på patentdokumenter. Slik kan den se ut med en fleksibel berøringsfølsom OLED-skjerm som dekker mye av omkretsen rundt håndleddet.
Er dette Samsung Galaxy Gear?Det har lekket ut en del informasjon om Samsungs kommende smartklokke basert på patentdokumenter. Slik kan den se ut med en fleksibel berøringsfølsom OLED-skjerm som dekker mye av omkretsen rundt håndleddet. Bilde: Krean Times
12. aug. 2013 - 12:53

Bokstavelig talt lurer det noe smart oppi ermet til den koreanske elektronikkgiganten.

Smartklokka Galaxy Gear, som til og med har fått lekket ut produktkoden SM-V700, er ikke langt unna lansering.

Nå spekuleres det i om Samsung vil benytte anledningen under årets IFA-messe i Berlin til å trekke sløret av nyskapningen. På kvelden den fjerde har de invitert til en såkalt «unboxing event» med et svært innlysende budskap. Note the date, står det, og det betyr at nye Galaxy Note 3 står på agendaen.

Det store spørsmålet er om dette også er en «one more thing»-event, som Steve Jobs uttalte når det kom noe virkelig coolt.

At Galaxy Gear er på vei er det ingen tvil om. Her er patentsøknaden.

Det neste store

Nå er det nemlig et rotterace for å komme først til det mange håper skal bli det neste store markedet etter smarttelefonen.

Samsung er ikke alene, alle de store - som Apple, Microsoft og Google - har sett seg ut håndleddet som det neste store markedet. I følge analyseselskapet Canalys vil det bli solgt 5 millioner slike smarte klokker neste år.

I fjor ble det solgt 330.000 smartklokker og det vil øke til 500.000 i år. Så dette er ikke helt nytt. Både Sony og Motorola selger slike produkter. Det alle venter på er at krigen blant de store starter opp og at klokkene kommer med masse nye teknologi.

Les også: Er klokka den nye greia?

Ikke telefonerstatter

Smartklokker vil ikke erstatte smarttelefonen. De vil først og fremst komplettere, og dette kan bli det største nye markedet siden Apple lanserte nettbrettet, sier analytikerne i Canalsys.

Fordi klokker er montert på kroppen vil dette åpne nye muligheter for programvareutviklere som lager apper for helse, sport og aktivitet.

Utfordringen for noe som skal bæres på håndleddet er vekt og størrelse.

Det er ikke plass til både en stor skjem og masse batterikapasitet. Sannsynligvis vil det gjøre at smartklokka ikke får innebygget mobilsamband. Den vil bli avhengig av en bluetooth-forbindelse av lavenergivarianten til smarttelefonen for å kunne gå på nette og, vise meldinger.

Pebble: På denne klokka kan du se nesten hva du vil

Må være stilige

Men, påpeker analyseselskapet, disse klokkene må være stilige.

Teknologi alene er ikke nok når folk skal velge hva de vilbære på håndleddet. Det kan være en av grunnene til at Apple i sommer ansatte tidligere Yves St. Laurent sjef, Paul Deneve.

For å lykkes må smartklokka være noe mer enn en skjerm nummer to for smartmobilen. Derfor er et godt utviklingsmiljø og hva slags sensorer som bygges inn vesentlig for at de store gigantene skal etablere den mest interessante plattformen.

Les også:

Selv det billigste kvartsur er mer nøyaktig enn en mekanisk klokke i millionklassen

Enkel og brukervennlig GPS-pulsklokke  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.