NETTARKIV

Smarte brikker

TRÅDLØST: Chipcon leverer en lang rekke RF-brikker for trådløse anvendelser. CC 2400 er deres seneste produkt. FOTO. CHIPCON
TRÅDLØST: Chipcon leverer en lang rekke RF-brikker for trådløse anvendelser. CC 2400 er deres seneste produkt. FOTO. CHIPCON Bilde: CHIPCON

Chipcon som ble etablert av tre forskere fra Sintef Elektronikk og kybernetikk i 1996, har opplevd en rivende vekst med sine SmartRF-produkter.

Selskapet er blitt en av verdens ledende leverandører av radiofrekvensbrikker for kortholdskommunikasjon i det lisensfrie ISM-båndet (Industrial Scientific Medical). Chipcons brikker inngår i ulike trådløse anvendelser verden over, i alt fra bilelektronikk via systemer for automatisk måleravlesninger til leketøy.

I 1999 og 2000 vokste selskapet med 400 prosent årlig. Selv i 2001 doblet de omsetningen til 65 millioner kroner, med 10 millioner på bunnlinjen. I 2002 ble det en liten nedgang til 55 millioner i omsetning. I år peker kurven igjen bratt oppover, og selskapet venter en dobling i omsetningen. Bedriften har i dag 62 ansatte og søker stadig etter nye medarbeidere.

(fh)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.