Smart sensorsystem som sier fra når avfallsbeholderen bør tømmes

- Vi ønsket å skape en funksjonell avfallsbeholder, men samtidig måtte den ha karakter og personlighet som kunne smelte sammen med funksjonen, sier Morten Skjærpe Knarrum, en av designerne bak den nye avfallsbeholderen Hill.

Avfallsbeholderen Hill er både funksjonell og estetisk tiltalende.
Avfallsbeholderen Hill er både funksjonell og estetisk tiltalende. Foto: Einar Aslaksen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
23. feb. 2023 - 09:53

Hill er laget av varmforsinket, pulverlakkert svensk stål. Som alltid tilbyr Vestre livstidsgaranti mot rust, og kjøperne fritt kan velge blant  200 forskjellige RAL-farger på produktet.

- Et ekstra designelement som landskapsarkitekter kan leke med, er at selve dunken og toppen er helt adskilt fra hverandre. Dermed kan de ha forskjellige farger og skape morsomme kontraster og effekter, sier Morten Skjærpe Knarrum.

For alle typer produkter som skal brukes til avfallshåndtering, er det mange funksjonelle krav man må ta hensyn til. Det må være enkelt å kaste søppel i dem, og det må være lett for renovatører å tømme dem.

I likhet med andre avfallsbeholdere fra Vestre kan Hill utstyres med et smart sensorsystem som sier fra når den bør tømmes. Dette er en løsning som er smart rent miljømessig, men som også sparer tid og ressurser.

Nå lanseres Hill med en eller to beholdere til kildesortering, og senere i 2023 kommer det i tillegg en versjon med tre beholdere.

Morten Skjærpe Knarrum og Jonas Norheim er designerne bak et av Norges mest anerkjente designstudioer, med en lang rekke vellykkede produkter og samarbeider i porteføljen.

Mens de tradisjonelle skriverne gjorde blekkforbruket til et pengesluk, koster det minimalt å skrive ut på en tankskriver. Vi har testet fire på både dokumenter og bilder.
Les også

Test av tankskrivere: Gjør blekk-kostnaden minimal

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.