ARBEIDSLIV

Smakebit av arbeidsliv

29. juni 2000 - 13:53

Sommeren er ikke tiden for å ligge på latsiden i Andersen Consulting. Da strømmer studentene inn i bedriften for å få et realistisk innblikk inn i den virkeligheten de kan møte etter studiene. Og mange av de fast ansatte utsetter deler av ferien for å veilede de 114 studentene som skal bidra med sin arbeidskraft hos Andersen Consulting denne sommeren.

Eli Gjørven studerer informatikk ved Universitetet i Oslo (UiO): – Jeg ønsket å jobbe her for å ta i bruk fag i praksis. Det er positivt å føle at man gjør noe som er nyttig og kommer til å bli brukt – forhåpentligvis av mange, sier Eli Gjørven til Teknisk Ukeblad.

– Studentene får se i praksis hva kompetansen de bygger opp, kan brukes til. De jobber i prosjekter som er direkte anvendelser av det de har lært, og vi setter kunnskapen inn i en forretningsmessig sammenheng, forklarer sjefkonsulent Petter Merok til Teknisk Ukeblad.

Fremtiden avgjøres

Årets studentantall i Andersen Consulting er mer enn doblet siden i fjor, og så er det særlig de tre siste årene at bedriften har satset på sommerstudentene.

Merok mener dette fungerer godt som rekruttering. – Vi lærer hvilke forventninger studentene har til arbeidslivet og hva de er opptatt av, forklarer Merok.

Hvis kompetanse og interesser passer gjensidig, er målet å ansette studentene senere. – Det har vi gjort til gagns. De aller beste jeg har jobbet med, har kommet inn gjennom sommerjobber, opplyser Merok.

Andersen Consulting er opptatt av å skape et miljø blant studentene med sommerjobb, og kan ansette ganske mange på et prosjekt. – Hvis studentene sitter isolert, får de lite erfaring og kan føle seg utenfor. Vi forsøker å tilrettelegge miljøet slik at de lærer hverandre å kjenne og kan utveksle informasjon – også på tvers av ulike prosjekter. Dessuten har vi en del sosiale arrangementer, forklarer Merok.

Studentene tas også hånd om av de fast ansatte konsulentene. – De får veiledning, følges opp og blir en del av teamet i prosjektet. De fleste blir sjølgående relativt fort – og i praksis er folk veldig dyktige.

I Meroks prosjekt er det til enhver tid fire–fem ansatte som veileder om lag 26 studenter, og sjefkonsulenten berømmer sine ansatte for å satse på studentene. – Ganske mange har valgt å vente med hoveddelen av ferien sin til senere på høsten, slik at de kan være her mens studentene skal jobbe.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Dotcom-prosjekter

Rent faglig kan studentene definitivt bidra. I sommer skal mange av dem jobbe med dotcom-prosjekter.

– Det er ikke tilfeldig at mange yngre havner på disse prosjektene. De er langt foran i kunnskap om teknologien og forståelsen av den, understreker Merok. Den ideelle studenten har bare ett år eller to igjen av utdanningen, men det gjøres unntak når fagkunnskapen er god. I år har bedriften tatt hånd om drøyt 400 søknader om sommerjobb.

– Vi bruker mye ressurser på dette, men vi ønsker å bli bedre kjent med studentene slik at de søker jobb her, sier Merok.

Konsulent Espen Sommerfelt har jobba i Andersen Consulting i drøyt to år. Før det hadde han sommerjobb der. – Det var veldig spennende. Jeg jobbet i et prosjekt og fikk se hvordan det fungerer i praksis. Dessuten ble jeg bedre kjent med bedriften og hvordan de følger opp ansatte.

En av grunnene til at Sommerfelt begynte å jobbe her, er at mulighetene for videreutdanning er gode. Nå veileder han sjøl sommerstudenter. En av dem er informatikkstudent Eli Gjørven fra UiO. Hun har holdt på to uker i sommerjobben og håper at den gjør henne sikker på at kunnskapen fra studiene faktisk kan brukes til noe.

Eli Gjørven er også fornøyd med mottakelsen hun har fått. – Jeg har allerede fått mye opplæring, og vi trekkes inn i virksomheten her, understreker hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.