NYHETER

Små korn gir stor friksjon

Jarle Skoglund
14. des. 2005 - 13:54

Bakgrunnen for uttrykket "smått er godt" og for å påstå at dette strømidlet er "1000 ganger mer effektivt enn singel" er følgende; Hvis du tar 5 Ice-Crust korn og erstatter det med en singelbit, så tilsvarer 1 liter Ice-Crust 600 liter med standard singel (3-7 mm) i snitt, og dette utgjør omtrent 1 tonn eller 1000 kilo, (1 liter Ice-Crust veier noe over 0,5 kg). Dette har sammenheng med at 1 liter Ice-Crust består av rundt regnet 20 mill korn.

Ice-Crust er først og fremst egnet for gangveger, gårdsplasser, oppkjørsler for privathus, bygårder, skoler etc. På sikt tar man også sikte på metoder som gjør det aktuelt på veger og andre tungt trafikkerte områder.

Den minste forpakningen, en 1-liters strøboks, er samtidig et effektivt strøredskap. Det er også greit å ha en boks liggende i bilen i et knipetak. I tillegg finnes det forpakninger på 4, 10 og 40 liter.

Strømidlets styrke - ved siden av at det gir god friksjon - er enkel og renslig håndtering og at det er svært drøyt i bruk. Det inneholder ikke smeltemidler eller andre kjemikalier som kan tære på betong og fuger, og er uskadelig for miljø og helse. Det som måtte ligge igjen etter de første regnskyllene om våren, kan feies ut i gressplen eller blomsterbed, der virker det som jordforbedringsmiddel.

Fordi Ice-Crust er absorberende, vil det også ved visse forhold lettere fryse godt fast i overflaten og fungere nærmest som sandpapir.

Det er SCC AS - en liten, men ambisiøs gründerbedrift i Asker - som gjennom flere år har utviklet strømidletDel
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.