IKT

Slutt på eventyret

9. aug. 2001 - 15:32

Det ble med dette eventyret som alle andre eventyr; det var ikke sant. Nå er det definitivt klart at Magcom-produksjonen stoppes og at 16 av 24 av Magcoms ansatte sies opp. De resterende skal fortsette med programvareutvikling for andre mobilprodusenter. Dette skjer under forutsetning av at selskapets kreditorer, som har rundt 20 millioner kroner utestående, går med på å omforme sine krav til aksjer i selskapet.

De ca 200 millioner kroner som så langt er investert i selskapet, må anses som tapt. Folk med penger og posisjon hadde tro på at den norske Magcom-telefonen skulle kunne selges i titusentall med en prislapp på 8000 kroner allerede i år. Men bare noen hundretall kjøpere meldte sin interesse.

Det er ikke lett å forstå hvilke rådgivere investorene i dette mobileventyret har lyttet til. Så godt som alle kommentarer vi har sett har fra første stund, vendte tommelen ned for prosjektet, som har utviklet seg til en stygg ripe i lakken for styreformann Harald Norvik.

For Tønsberg Presstøperi i Horten, som hadde kontrakten på produksjon av mobiltelefonens særpregede magnesiumkapsling, blir Magcom-eventyret langt mer enn en ripe i lakken. Der kan det fort gå mot kroken på døra. Administrerende direktør Fred Åge Johansen har måttet permittere hele arbeidsstokken. Det er ikke gjort i en håndvending å fylle tomrommet etter storordren fra Magcom, som også medførte investeringer i kostbart spesialutstyr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.