ARKIVNYHETER

Slutt på 16 % stigning i Ottadalen

Denne vegen tilfredsstiller ikke de kravene som bør stilles til en fylkesveg. Den har grusdekke, og som skiltet viser, har den 16 prosents stigning over to km.
Denne vegen tilfredsstiller ikke de kravene som bør stilles til en fylkesveg. Den har grusdekke, og som skiltet viser, har den 16 prosents stigning over to km. Bilde: Ketil Sandviken, Gudbrandsdølen Dagningen
2. mars 2007 - 08:47

De to er John K Lien & Sønner fra Otta og Erling Rolstad fra Vinstra. Prisen de forlanger er 19,663 millioner kroner. Nærmeste konkurrent, Ahsco Entreprenør fra Vinstra ligger mer enn 22 prosent høyere med 24,05 millioner. Videre oppover er det jevnt. De to Leira-entreprenørene Bragerhaug & Beitostølen og Valdres Anlegg følger nærmest med henholdsvis 24,81 mill. og 25,33 mill. Riksentreprenørene Veidekke og Mesta ligger høyest med 26,79 mill. og 28,58 mill. Det laveste anbudet ligger omtrent der Vegvesenets regnet med at det skulle ligge, men prisnivået generelt ligger høyere.

Fylkesveg 438 er korteste forbindelse mellom Vågåmo og Sel i Gudbrandsdalen. Vegen har stort sett bra standard, men den strekningen som følger dalsiden i Ottadalen holder ikke mål. Her er vegen både smal og bratt. Denne strekningen skal nå erstattes av en ny veg som får en maksimal stigning på 10 prosent.

Nyvegen går mellom Rusten og Grøna. Strekningen er 4,1 km lang. Det er noe lengre enn den strekningen som skal få avløsning. Den nye fv 438 vil møte riksveg 15 lenger oppe i Ottadalen.

Oppland fylke dekker alle utgifter i forbindelse med omleggingen, som Vegvesenet håper vil skje i løpet av 2008.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.