IT

Slutt for HP-mobiler og nettbrett

DØDE FØR FØDSEL:HPs nye TouchPad-nettbrett kom aldri på markedet i Europa, og ble trukket tilbake bare noen uker etter lansering i USA.
DØDE FØR FØDSEL:HPs nye TouchPad-nettbrett kom aldri på markedet i Europa, og ble trukket tilbake bare noen uker etter lansering i USA. Bilde: HP
19. aug. 2011 - 14:39

Trykket fra Apples iOS og Googles Android ble for stort for HP.

For tøft

Operativsystemet de kjøpte fra Palm fjor og kalte det WebOS, blir ikke markedsført gjennom mobiler og nettbrett. IT-giganten skjønte at det ville bli for tøft å melde seg på i konkurransen så sent.

Den nye linjen med WebOS-utstyrte mobiler og nettbrett som var klar til introduksjon blir droppet.

HP kjøpte operativsystemet for 1,8 milliarder dollar. Nå spørs det om hele investeringen går i vasken

– Vi legger ned maskinvareproduktene som bruker WebOS, men vi vil beholde programvaren og undersøke hvilke forretningsmuligheter som kan åpne seg, sier salgsdirektør for kanalsalg av PC-er i HP, Amund Hamre, til Teknisk Ukeblad.

FORTSETTER: Ryktene om at HP også droppet PC-produksjonen er ikke riktige.
FORTSETTER: Ryktene om at HP også droppet PC-produksjonen er ikke riktige.

PC-er som før

De første ryktene gikk ut på at HP også ville kutte hele PC-divisjonen. Det er ikke riktig.

– Det som er besluttet er at vi vil vurdere hvordan vi kan få mest mulig ut av PC-produksjonen. Det kan bety at vi organiserer den på en annen måte, men det eneste nye er at vi vil vurdere om den er organisert på best mulig måte. Vi er verdens største PC-produsent og kan vise til et stort overskudd. HP har alle intensjoner om å fortsette den gode utviklingen vi har hatt på dette området, men jeg tror det er sunt at vi av og til vurdere om vi kan gjøre ting på en bedre måte, sier Hamre.

Les mer: Palmesus fra HP

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.