IT

Slutt for Ementor

Ementor-navnet erstattet i sin tid Merkantildata, og slukte etter hvert også Eterra under felles fane.

Fra 1. januar neste år forsvinner Ementor selv, og i samme slengen blir danske Topnordic og den baltiske kjempen Sonex historie.

Tilbake står ett navn – Atea.

– Ett felles navn vil gi en felles visuell identitet. Dette vil medføre lavere kostnader til markedsføring, utvikling av e-handelsløsningen og våre websider, forklares det i pressemeldingen.

Solide tall

Navneendringen er siste skritt for å smelte sammen de tre største IT-infrastrukturselskapene i Norden: Ementor, Topnordic og Atea, som ble fusjonert i 2006.

Den største aktøren i Baltikum, Sonex, som ble kjøpt i år, følger med på lasset.

Les også:

Nyheten ble sluppet i sammenheng med gruppens resultatframlegging, hvor Ementor-sjef Steinar Sønsterby kunne fortelle om historiens største vekst.

I forhold til resultatet i fjor leverer gruppen en omsetningsvekst på 18,8 prosent og et driftsresultat på 64,5 millioner kroner – en oppgang på 27,7 prosent fra året før.

Ydmyke for finanssmellen

– Vi har aldri hatt større vekst enn nå, men vi er ydmyke for hva som skjer i finansmarkedene. Det kan skje mye ennå, men vi tror vi er godt posisjonert for tøffere tider, sier Sønsterby til TU.no.

Les også:

55 prosent av omsetningen er rettet mot det offentlige – en sektor som "neppe vil knipe igjen i dårlige tider", som direktøren sier det selv.

Store og tunge

Mye av den resterende omsetningen er dessuten langsiktige ramme- og vedlikeholdsavtaler og kjernesystemer til datarommene – helt nødvendige for bedriftene og neppe rammet av spareplaner i nevneverdig grad, forklarer han.

– Nedgangstider treffer ikke alle samtidig. Dessuten tror vi at vi representerer noe stort og trygt, og det er ikke noen dårlig stilling når det blåser, sier Sønsterby.

Ementor-konsernet har i dag 4.300 ansatte i 72 byer i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Baltikum, og er med dét en av Nordens største leverandører av IT-produkter innen infrastruktur og tjenester.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.