IKT

Slurver med sikkerheten

8. nov. 2001 - 16:50

Undersøkelsen er gjort blant 1200 toppledere i private og offentlige selskaper.

Undersøkelsen viser at bare 35 prosent av bedriftene gjennomførte sikkerhetstiltak på systemer og rutiner. Bare tolv prosent av nettsidene bærer et merke som viser at systemet har passert slike tester.

Elisabeth G. Myhre, som leder gruppen Information Risk Management i KPMG mener norske ledere og bedrifter er ekstremt naive når det kommer til sikkerhetsspørsmål, og ikke er bevisst den informasjonen de faktisk forvalter. – Ledere har en lei tendens til å gi IT-sjefen blankofullmakter til å håndtere IT-systemet slik denne vil, uten at de har gjort de nødvendige risikoanalysene av hva som må sikres, hevder hun.

Førstestatsadvokat Inger Marie Sunde i Økokrim mener bedriftene er mer utsatt for sikkerhetsbrudd internt i bedriften enn eksternt. Derfor er det viktig at bedriftene gir de ansatte god opplæring og klare retningslinjer, og at de nedfeller et klart etisk regelverk.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.