ENERGI

Sluker styrke

De to bedriftene Aker Elektro på Stord og Stadt Automasjon i Ulsteinvik har med hell slått seg sammen til havs. Slik har Aker Elektro klart å yppe seg mot blant andre ABB, som Teknisk Ukeblad skrev i utgave nr. 16. Nå svarer konkurrenten ved å legge nær 80 millioner kroner på bordet for 87,61 prosent av aksjene i Stadt Automasjon, som har om lag 20 ansatte og holder til i Ulsteinvik.

Viktig beliggenhet

– Vi vil videreutvikle den unike teknologien og kompetansen i Stadt Automasjon, og styrke ABB innen andre anvendelsesområder enn det marine markedet, sier administrerende direktør Rune Finne i ABB Industri.

Stadt Automasjon leverer frekvensomformere for skip og anvendelser til havs. ABB ønsket selskapet både på grunn av teknologien, menneskene og plasseringen midt i et stort, marint kluster.

Tilbakeslag

At ABB stikker av gårde med Stadts frekvensomformere er en nedtur for Aker Elektros satsing til havs. Stord-bedriften var med i kampen om aksjene, men synes prisen ble uforsvarlig høy.

– Å finne like god teknologi blir en utfordring, men den utfordringen tar vi. Det er flere spennende aktører i markedet, sier Jan Olaf Bommen, leder for Marked & Teknologi i Aker Elektro.

Han mener ABB nå vil forsøke å ta tilbake markedsandeler som Aker Elektro har kapret takket være samarbeidet med Stadt. – Stadt Automasjons store vekst den siste tida er et resultat av samarbeidet med Aker Elektro, bekrefter ABB-sjef Finne.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.