DATATELE

Sluker bredbåndsselskap med hud og hår

HEBBE LILLE BLIR STOR: Nytilsatt direktør Stig Herbern er i oppkjøpsmodus for å posisjonere BaneTele mot erkekonkurrenten Telenor. Herbern har tidligere vært direktør i Telenor Mobil og Bredbåndsalliansen.
HEBBE LILLE BLIR STOR: Nytilsatt direktør Stig Herbern er i oppkjøpsmodus for å posisjonere BaneTele mot erkekonkurrenten Telenor. Herbern har tidligere vært direktør i Telenor Mobil og Bredbåndsalliansen.Bilde: BaneTele/Bård Gudim
Trond Heggelund
28. feb. 2007 - 11:28

Dette er BaneTele

  • BaneTeles forretningsidé er å være en sterk nasjonal bredbåndsaktør – en landsdekkende transportør av alle typer data (MultiService) mellom kjøpere og leverandører av tjenester og innhold.
  • Fundamentet for BaneTeles virksomhet er det landsdekkende redundante fiberoptiske nettet som i hovedsak følger jernbanenettet og energiselskapenes infrastruktur gjennom Norge.
  • BaneTele eies av Næringsdepartementet og Bredbåndsalliansen (50 prosent hver).

Dette er Broadnet Norge

  • Broadnet Norge er en leverandører av bredbånd og IP-telefoni til bedriftsmarkedet og offentlig forvaltning
  • Broadnet leverer Internettaksess, WAN og IP-telefoni
  • Videre leverer Broadnets transport- og kapasitetstjenester tilpasset andre utbyggere og operatører. Tjenestene selges gjennom et bredt spekter av distributører over hele Norge
  • Broadnet var eid av det amerikanske kabel-tv selskapet Comcast samt ansatte i selskapet

Kjøpesummen er 100 millioner kroner. Admiministrerende direktør i Broadnet Norge, Ole Jacob Moldestad, skal fortsatt lede selskapet etter at de blitt et datterselskap av BaneTele.

Den tidligere Telenor Mobil-sjefen Stig Herbern gjør dette for å sikre BaneTeles kanalstrategi mot markedet.

Se faktabokser om BaneTele og Broadnet i spalten til høyre.

Tilført økt trafikk

BaneTele får gjennom oppkjøpet av et av Norges raskest voksende bredbåndselskaper, tilført økt trafikk og økt omsetning.

- Vi er nå inne i en positiv utvikling. Oppkjøpet av dette attraktive selskapet vil forsterke vår positive trend. Ut fra vår strategi og Broadnets godt etablerte forhandlernettverk, kompetanse blant ansatte og satsing på IP-telefoni passer dette oppkjøpet utmerket for oss, sier administrerende direktør Stig Herbern i BaneTele.

Flere oppkjøp på gang

Selskapet har gjennom Bredbåndsalliansens inntreden på eiersiden fått tilført de nødvendige finansielle musklene til å vokse både organisk og gjennom oppkjøp, heter det i en pressemelding fra BaneTele.

Broadnet blir derfor neppe det siste selskapet BaneTele vil sluke.

Posisjonerer seg

Det er en rekke bredbånds-, mobil- og IP-telefoniselskaper som kan være mulige oppkjøpskandidater for BanteTele, som jobber hardt for å posisjonere seg mot erkekonkurrenten Telenor.

Les mer om: