BYGG

Sliter under Atlanteren

Statens vegvesen regner med at det blir gjennomslag for Atlanterhavstunnelen mellom Kristiansund og Averøy i slutten av oktober.
Statens vegvesen regner med at det blir gjennomslag for Atlanterhavstunnelen mellom Kristiansund og Averøy i slutten av oktober. Bilde: Statens vegvesen
23. sep. 2008 - 15:37

Siste rapport fra Statens vegvesen og dets hovedentreprenør Mesta er at det blir gjennomslag i Atlanterhavstunnelen i slutten av oktober.

3,3 meter i uka

– Det er fortsatt lav framdrift i tunnelen på grunn av dårlig fjellkvalitet og lekkasjer. Framdrifta på Averøystuffen var siste uke 3,3 meter og 13,3 meter på Kristiansundstuffen forteller byggeleder for tunnelen, Kåre Ingolf Karlson, til Vegvesenets nettsted .

Før arbeidene på den 5.727 meter lange tunnelen startet, var det på det rene at dette er et geologisk vanskelig område. I tillegg til ras har også flere branner forsinket prosjektet.

Neste sommer

Etter den opprinnelige planen skulle tunnelen under Bremnesfjorden mellom Kristiansund og Averøy stått klappet og klar før jul i år. Nå ligger det an til at Averøyingene må belage seg på å bruke ferje fram til neste sommer.

– Selv om framdrifta ikke har vært som vi ønsker oss, har vi likevel fått gjort mye annet og nødvendig arbeid i tunnelen, sier Kåre Ingolf Karlsson.

Det gjelder blant annet tilførselsveiene på begge sider av tunnelen, den ene tunnelportalen og flere tekniske bygg som er klargjort for utstyrsmontering.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.