INDUSTRI

Sliter med gjeld og milliontap

Olav Volldal, konsernsjef i Kongsberg Automotive
Olav Volldal, konsernsjef i Kongsberg Automotive Bilde: Trond Gram
Trond Gram
28. okt. 2008 - 09:08

Den norske bildelfabrikanten, som kjøpte det amerikanske selskapet GMS i fjor, sliter med et minusresultat på 40 millioner euro. Tilsvarende tall for tredje kvartal i fjor var 8,8 millioner euro på plussiden.

Omsetningen økte samtidig fra 87,8 til 208,3 millioner euro, men tallene er ikke sammenlignbare på grunn av oppkjøpet av GMS.

Forhandler med banken

Resultatet er negativt påvirket av en valutaeffekt på 28,8 millioner euro, mens rentekostnadene har økt til 8,8 millioner euro grunnet oppkjøpet av GMS.

Ifølge kvartalsrapporten er selskapet nå i dialog med bankene om en løsning på gjeldssituasjonen, og de venter å ha en løsning på plass innen slutten av året.

Venter salgsnedgang

Selskapet venter en salgsnedgang på rundt ti prosent på personbilmarkedet de kommende 12 månedene, sammenlignet med forrige år. Omsetningen av produkter innen kommersielle kjøretøy vil bli redusert med 15 prosent.

Nå skal det spares penger i Kongsberg Automotive. Målsetningen er å kutte kostnader på linje med fallet i inntektene på topplinjen, heter det i kvartalsrapporten. Både «arbeidskapital og investeringer» skal reduseres.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.