DATATELE

Sliter med åpen fiberløsning

TING TAR TID: Den tidligere Telenor-mannen Erling Dahlberg leder Troms Kraft Fiber. Så langt har han slitt med å overbevise folk i Troms om fiberens fortreffelighet - spesielt med tanke på åpne løsninger.
TING TAR TID: Den tidligere Telenor-mannen Erling Dahlberg leder Troms Kraft Fiber. Så langt har han slitt med å overbevise folk i Troms om fiberens fortreffelighet - spesielt med tanke på åpne løsninger. Bilde: Troms Kraft Fiber
Trond Heggelund
11. apr. 2007 - 13:50

Årsaken er at selskapet har valgt en for dyr løsning, mener mange potensielle kunder.

Troms Kraft Fiber skal nemlig ha mellom 18 000 og 28 000 kroner i engangsavgift for at kundene skal få fiberkommunikajson inn i hjemmet.

Månedsavgift

I tillegg må kundene betale månedsavgift for de tjenester de velger.

Kundene bruker enn så lenge fiberkabelen til tre ting; TV, internett og telefoni.

Det er ventet at selskapet i løpet av året vil komme med en del nye innholdstjenester til kundene.

Les Teknisk Ukeblads reportasje om fiberkampen utenfor stueveggen din (altså om lukkede løsninger kontra åpne løsninger, samt fiberselskapenes nye monopoler).

Feilberegnet

Troms Kraft Fiber nådde ikke målet om 2.000 oppkoblede kunder innen utgangen av 2006, melder Nordlys.

- Vi fikk 1.300 kunder. Per i dag har vi 2.300 kontrakter, men på grunn av gravesesongen har vi ikke fått koblet opp alle, sier direktør Erling Dalberg i Troms Kraft Fiber til Nordlys.

Fiberdirektøren jakter nå i tillegg på bedriftskunder. Målsetningen er 3.000 nye kunder i året.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.