BYGG

Sliter med å gjøre opp for seg

Mange i byggenæringen, særlig i distriktene, sliter fortsatt med å betale regningene sine. Lindorff frykter at økt rente kan bety kroken på døra for mange.
Mange i byggenæringen, særlig i distriktene, sliter fortsatt med å betale regningene sine. Lindorff frykter at økt rente kan bety kroken på døra for mange. Bilde: Dag Yngve Dahle

Situasjonen for de fleste selskaper har nå begynt å normalisere seg etter finanskrisen, men fortsatt sliter mange i bygg- og anleggsbransjen med å betale regningene sine, viser statistikk fra Lindorff Decision.

– Vi hadde trodd at denne bransjen skulle bedre seg, men det har den ikke gjort, sier analysesjef Nils Staib i Lindorff Decision til Finansavisen.

Tynn tråd

Spesielt er det aktører i distriktene som ikke klarer å gjøre opp for seg.

Totalt hadde aktører i bygg- og anleggsbransjen ved utgangen av 2010 misligholdte regninger for 172 millioner kroner, nesten 50 millioner mer enn et halvår tidligere.

Ordreinngangen fra 2008 gjorde at 2009 ble brukbart. Det er derfor etterdønningene etter finanskrisen som gjør at mange fortsatt har trøbbel.

– Det er en del selskaper som fortsatt har anstrengt likviditet etter finanskrisen, og noen henger nå i en tynn tråd. Med økt rente sliter de, sier Lindorff-sjef Heidi Skaret til avisen.

Tror på bedring

BNL-direktør Ketil Lyng tror på lysere tider. Ordreinngangen har vært økende det siste året.

– Jeg tror på en forsiktig bedring i år. Forhåpentligvis, sier han til Finansavisen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.