IT

Slipper bredbåndsskatt i hovedstaden

Bjørvika-utbyggerne av IKT-infrastruktur la ned arbeidet i protest i april. Nå kan de starte opp igjen.
Bjørvika-utbyggerne av IKT-infrastruktur la ned arbeidet i protest i april. Nå kan de starte opp igjen. Bilde: Åserud, Lise
Leif Hamnes
14. feb. 2008 - 08:38

En rekke utbyggingsprosjekter for IKT-infrastruktur er lagt på is i påvente av en avklaring om eventuell beskatning av bredbåndskabler.

– Dette vedtaket skaper endelig trygghet for bredbåndsutbyggingen i Oslo, sier Hallstein Bjercke, direktør for myndighetskontakt i IKT Norge.

– Diskriminering

Et borgerlig flertall i finanskomiteen i Oslo bystyre stemte for forslaget, mens et mindretall (SV og Arbeiderpartiet) stemte imot. Venstre sto bak det nå vedtatte forslaget om å droppe bredbåndsbeskatningen.

– IKT-utbygging bør Oslo kommune legge til rette for, og ikke motarbeide, sier Venstres medlem av finanskomiteen, Olaf Thommessen.

Han mener det også er viktig å påpeke at bredbåndsskatt ville innebære diskriminering i forhold til andre former for infrastruktur.

– Vann og avløp, strøm og fjernvarme har ikke møtt noen form for krav om leie av grunn eller framføringsvei, sier Thommessen.

Stanset i protest

Det var i april i fjor at Oslo kommune varslet at de ville kreve inn en årlig avgift på 10 kroner per meter fiberkabel som ble lagt ned i forbindelse med Bjørvika-utbyggingen.

Tungvekterne Telenor, BaneTele og CanalDigital la ned arbeidet umiddelbart i protest.

– Nå kan man endelig sette spaden i jorda i Bjørvika og starte å legge høyhastighets fiberkabler. Bredbånd er en samfunnsnyttig infrastruktur, og vi er glad for at politikerne i Oslo nå har forstått at dette er noe man skal legge til rette for og ikke legge hindre i veien for, sier Hallsten Bjercke i IKT Norge.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.