MOTOR

Slipper bare ut 98 gram CO2

Truls Tunmo
24. sep. 2008 - 13:55

TOSCANA: Dermed har Ford en modell som er helt i toppsjiktet når det gjelder forbruk og CO2-utslipp.

Bare Volkswagens Golf og Polo i tillegg til Smart har biler med utslipp under den magiske 100 grams grensen. Felles for dem er at de har konvensjonelle dieselmotorer – i motsetning til Toyotas såkalte miljøbil Prius – som slipper ut 104 gram CO2 per kilometer.



Satser på damene

Nye Fiesta, som produseres ved Fords fabrikk i Köln, er sjette generasjon av den populære modellen. Men dagens modell har ingen ting til felles med den første blikkboksen som mange forelsket seg i for 32 år siden da Fiestaen så dagens lys.

Informasjonssjef i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby, forteller at den største målgruppen er kvinner som vil ha en snerten, moderne bil med innovativt design.

-Vi har satt oss som mål å selge 1200 Fiestaer det første året, og jeg tror nok at de fleste som velger bilen vil være damer, sier Sønsteby.



Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

90 gram neste

Ford har store ambisjoner med å senke CO2-utslippene betydelig i årene fremover.

Prosjektdirektør for den nye Fiestaen, Gerald Schmoldt, ser for seg store endringer i bilparken om bare få år.

-Om bare fem år tror jeg Ford vil lage flere modeller som har et lavere CO2-utslipp enn 90 gram/kilometer med konvensjonelle motorer. Men lenger frem i tid blir vi tvunget til å tenke helt annerledes enn det bilindustrien gjør i dag. Vi blir nødt til å utvikle andre motorer som ikke går på bensin eller diesel. Men hva det blir, er jeg foreløpig usikker på, sier Schmoldt.

Ford kaller den nye Fiestaen får et moderne medlem i familien i form av en felles visuell profil. I Norge tilbys bilen med tre utstyrsnivåer – Amibente, Trend og Titanium. Man kan velge mellom tre bensinmotorer (60-120 hk) og tre dieselmotorer (68-90 hk). Fiesta Econetic, som kommer noe senere enn de andre modellene, har en 1,6 liters dieselmotor på 90 hk. Prisen på Ford Fiesta starter på 165.300 kroner.





Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.