MOTOR

Slipper bare ut 98 gram CO2

NY FIESTA: Fords nye Fiesta blir lansert nå. Om litt kommer miljøutgaven Econetic som bare slipper ut 98 gram Co2 per kilometer.
NY FIESTA: Fords nye Fiesta blir lansert nå. Om litt kommer miljøutgaven Econetic som bare slipper ut 98 gram Co2 per kilometer.Bilde: Truls Tunmo
Truls Tunmo
24. sep. 2008 - 13:55

TOSCANA: Dermed har Ford en modell som er helt i toppsjiktet når det gjelder forbruk og CO2-utslipp.

Bare Volkswagens Golf og Polo i tillegg til Smart har biler med utslipp under den magiske 100 grams grensen. Felles for dem er at de har konvensjonelle dieselmotorer – i motsetning til Toyotas såkalte miljøbil Prius – som slipper ut 104 gram CO2 per kilometer.Satser på damene

Nye Fiesta, som produseres ved Fords fabrikk i Köln, er sjette generasjon av den populære modellen. Men dagens modell har ingen ting til felles med den første blikkboksen som mange forelsket seg i for 32 år siden da Fiestaen så dagens lys.

Informasjonssjef i Ford Motor Norge, Anne Sønsteby, forteller at den største målgruppen er kvinner som vil ha en snerten, moderne bil med innovativt design.

-Vi har satt oss som mål å selge 1200 Fiestaer det første året, og jeg tror nok at de fleste som velger bilen vil være damer, sier Sønsteby.90 gram neste

Ford har store ambisjoner med å senke CO2-utslippene betydelig i årene fremover.

Prosjektdirektør for den nye Fiestaen, Gerald Schmoldt, ser for seg store endringer i bilparken om bare få år.

-Om bare fem år tror jeg Ford vil lage flere modeller som har et lavere CO2-utslipp enn 90 gram/kilometer med konvensjonelle motorer. Men lenger frem i tid blir vi tvunget til å tenke helt annerledes enn det bilindustrien gjør i dag. Vi blir nødt til å utvikle andre motorer som ikke går på bensin eller diesel. Men hva det blir, er jeg foreløpig usikker på, sier Schmoldt.

Ford kaller den nye Fiestaen får et moderne medlem i familien i form av en felles visuell profil. I Norge tilbys bilen med tre utstyrsnivåer – Amibente, Trend og Titanium. Man kan velge mellom tre bensinmotorer (60-120 hk) og tre dieselmotorer (68-90 hk). Fiesta Econetic, som kommer noe senere enn de andre modellene, har en 1,6 liters dieselmotor på 90 hk. Prisen på Ford Fiesta starter på 165.300 kroner.

Les mer om: