INDUSTRI

Slik vil Tesla gjøre slutt på rekkeviddeangsten

Elon Musks store avsløring.

Teslas flaggskip Model S får forbedringer til navigasjonen som skal gjøre det vanskeligere for deg å gå tom for strøm. Blant annet vil navigasjonen nå gi deg tilbud om ruter som kun går på veier med superladere.
Teslas flaggskip Model S får forbedringer til navigasjonen som skal gjøre det vanskeligere for deg å gå tom for strøm. Blant annet vil navigasjonen nå gi deg tilbud om ruter som kun går på veier med superladere. Bilde: KEVORK DJANSEZIAN
Stein Jarle OlsenTestansvarlig
19. mars 2015 - 17:26

Temaet for Teslas varslede pressekonferanse i dag var rekkeviddeangst, og Elon Musk lovet på Twitter tidligere i uken at det var nettopp det han skulle kurere.

Dessverre fikk ikke entusiastene det helt som de ville. Blant teoriene som ble lansert var en reell økning i Model S' rekkevidde ved at Tesla lar deg bruke mer enn 95 prosent av batterikapasiteten, slik praksis er i dag.

Ny software

Det Musk lanserte var softwareoppdatering 6.2 til Model S.

Først ut er en funksjon kalt Trip Planner, som endrer navigasjonen i Tesla-dashbordet til automatisk å rute deg på veier som inneholder Teslas superladere om du trenger lading på veien. Tesla-appen vil sende deg et push-varsel når bilen har ladet lenge nok til at du kommer deg til neste superlader.

I tillegg lanserer Tesla funksjonen Range Assurance, som ifølge selskapet skal "gjøre tenkingen for deg".

Navigasjonen vil advare deg når du ligger an til å kjøre deg tom for strøm, og deretter gi deg en liste over superladere og andre ladere innenfor rekkevidde - med påfølgende guiding om du velger en av destinasjonene.

Du må altså aktivt svare ja to ganger for at du skal få "lov" til å kjøre deg tom.

Les også: Derfor er Tesla Model X så forsinket

Nye sikkerhetsfunksjoner Softwareoppdatering 6.2 gir bedre navigasjon via veier med superladere.
Nye sikkerhetsfunksjoner Softwareoppdatering 6.2 gir bedre navigasjon via veier med superladere.

Nye sikkerhetsfunksjoner

I tillegg får Model S noen nye sikkerhetsfunksjoner. Bilen vil nå automatisk bremse når den merker at bilen er i ferd med å kollidere.

I tillegg får bilen blindsoneadvarsler som sier fra om du har en bil i blindsonen og både gir deg vibrasjonsvarsel i rattet og spiller av en lyd om du er i ferd med å kollidere med bilen eller syklisten.

Dessuten introduseres Valet Mode også på Model S, en funksjon som tidligere var tilgjengelig på Tesla Roadster.

Hvis du overlater bilen til en betjent parkering (eller noen andre du ikke stoler fullt og helt på) kan du sette den i en modus som blant annet låser hanskerommet, setter en fartssperre og låser all personlig informasjon i kontrollpanelet.

6.2-oppdateringen er foreløpig i betatest, men om alt går som det skal vil den bli sluppet til Tesla-eiere innen ti dager.

Les også: Tesla skal lage batteripakker til hjemmet ditt

Model X til sommeren

Musk fikk spørsmål på den virtuelle pressekonferansen om han hadde noen oppdatering på den nye familiebilen Model X.

Til det hadde han å si at den kommer til sommeren, vil ha noen funksjoner som aldri tidligere har vært sett i biler og er "en bedre bil enn dere har sett så langt".

Musk sa også at de første autopilot-funksjonene vil komme i løpet av seks måneder.

Les også:

Prøvd Uber? Her er den selvkjørende, flygende varianten

Sjekk James Bond-hemmeligheten som ligger gjemt i Tesla-kontrollpanelet

Ny Audi-hybrid har klassens største batteri  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.