KRAFT

Slik vil Lien gjøre nettleien billigere

Vil fjerne forskrift.

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) foreslår å fjerne den såkalte kompetanseforskriften, som legger føringer for bemanning i nettselskapene.
Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) foreslår å fjerne den såkalte kompetanseforskriften, som legger føringer for bemanning i nettselskapene. Bilde: NTB scanpix
21. okt. 2014 - 21:36

 

Regjeringen ønsker å fjerne den såkalte kompetanseforskriften, som legger føringer for bemanning i nettselskapene. Hensikten er blant annet å gjøre nettleie billigere.

Forslaget fra olje- og energiminister Tord Lien (Frp) ble kunngjort tirsdag og er nå sendt på høring.

Forslaget fjerner tallfestede krav til bemanning som følger av dagens kompetanseforskrift. Men nettselskaper og kraftprodusenter må fremdeles ha egen kompetanse til å vurdere behov for nødvendige tiltak og kvaliteten på utførelsen av arbeid som settes bort, opplyser Olje- og energidepartementet.

– Nettselskaper og kraftprodusenter må kunne organisere seg på en måte som de finner optimal, slik at krav som ikke er strengt nødvendige for driften, kan unngås, sier Lien i en pressemelding.

– På den måten kan også nettselskapenes kostnader og dermed nettleien, som forbrukerne betaler, reduseres. Selskapene må fortsatt ha egne ressurser til å følge opp alt som settes bort, men jeg ønsker å fjerne for detaljerte krav til egenkompetanse, legger han til.

En ekspertgruppe som så på det norske strømnettet, foreslo i vår å fjerne kompetanseforskriften.

Les også:

Verdens største solvarme-kraftverk griller fugler i luften

Da kundene måtte betale for effekt i stedet for forbruk, gikk strømforbruket ned med 20 prosent

Professorens batteri kan bli like stort som en enebolig  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.