GUIDER

Slik tvinger du telefonen til å få Mango

Om du ikke har fått Mango-oppdateringen til din Windows Phone 7-telefon ennå kan du tvinge den på plass.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. sep. 2011 - 11:47

Tross gode nyheter om at Windows Phone 7.5 Mango har begynt å rulle ut til telefoner verden over og at LG skryter over å være blant de første er det mange som ikke har fått oppdateringen ennå.

Dersom du, som oss, ble skuffet over å få beskjed om at telefonen har siste programvare finnes det likevel en metode for å få Mango på telefonen allerede nå. Vi kom over denne metoden hos WPcentral.com, og konstaterer at den fungerer for noen.

Slik gjør du det

Du skal installere inntil tre oppdateringer til sammen. To av disse har kommet før 7.5 Mango, og den siste er Mango. Oppdateringene har versjonsnummer 7392, 7403 og 7720.

Vi har gjennomført metoden på en LG Optimus 7.

Punkt 1: 

Koble telefonen din til PC-en og start opp Zune-programvaren. Sjekk om det er en oppdatering tilgjengelig, ved å trykke på telefonikonet nederst i venstre hjørne, velg så "Settings" og deretter "Update". Dersom du får beskjed om at telefonen din er oppdatert går du videre til neste punkt.

Punkt 2:

Trykk på et av de andre valgene under "Update", for eksempel "Wireless sync". 

Punkt 3:

Nå skal du trykke på "Update" igjen, men samtidig koble PC-en din fra internett. Dette gjør du enklest ved å trekke ut nettverkskabelen rett etter du har trykket, eller eventuelt skru av trådløst nett på PC-en i det du trykker. Nå skal Zune-programvaren stå og søke etter oppdateringen, og etter et lite minutt får du beskjed om at det er en oppdatering tilgjengelig.

Dette punktet kan være litt knotete å få til. Her gjelder det å kutte internettforbindelsen rett etter at du har trykket. Vi forsøkte flere ganger før vi fikk det til.

Punkt 4:

Koble PC-en til internett igjen, og start oppdateringen. Oppdateringen som installeres er 7392.

Punkt 5:

Når oppdateringen er gjort kan du sjekke om det ligger en ny oppdatering tilgjengelig. I tilfelle kan du installere denne. Hvis du ikke får beskjed om noen ny oppdatering gjentar du punkt 2 til 4. Nå skal du installere oppdatering 7403.

Punkt 6:

Nå skal selve Mango-oppdateringen, 7220, installeres. Dersom du fortsatt ikke får beskjed om at det er en oppdatering tilgjengelig benytter du metoden i punkt 2 til 4. For vår del fikk vi beskjed om at oppdateringen var tilgjengelig på dette stadiet. 

Samtidig fikk vi beskjed om å installere en oppdatering av Zune-programvaren før vi fikk oppdatere telefonen. Skjer dette med deg er det bare å oppdatere Zune før du fortsetter. Oppdateringen gir programvaren blant annet norsk språk.

Punkt 7:

Nå skal telefonen være oppdatert til Windows Phone 7.5 Mango. For vår del gikk det imidlertid ikke på LG Optimus 7. Da vi skulle installere den siste oppdaterigen fikk vi til slutt feilkode 8018001E. Dette skyldes angivelig at vårt eksemplar er utstyrt med en gammel versjon av LGs firmware. Har du versjon 1.0.1.12 eller 1.0.1.10 vil du trolig støte på dette problemet.

Fungerte det for deg? Si fra i kommentarfeltet under.

Kilde: WPcentral.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.