Samsungs neste smartklokke får rund skjerm og maskinvarekontroller som fungerer omtrent som på Apple Watch. (Bilde: Skjermdump)

SAMSUNG GEAR

Slik svarer Samsung på Apple Watch

Roterende ring rundt skjermen skal gjøre navigasjon enklere.

Samsung har bygget smartklokker i flere år, men selv elektronikkgiganten må finne seg i å bli stilt på sidelinjen når Apple lanserer sin første.

Hittil har Samsung satset mest på de Tizen-baserte Gear-klokkene sine, og det ser ikke ut til at produsenten er i ferd med å endre fokus.

Nå får klokkene skjerm med roterende ring rundt skjermen, som et svar på Apples krone. Det vil si at du for eksempel kan vri på ringen for å zoome inn og ut, tilsvarende som du zoomer inn ved å vri på kronen på Apple Watch.

Ringen skal blant annet også brukes til å navigere i menyer og styre lydstyrke. Du kan også bruke den til å legge inn nummer, tegn og slikt. I det hele tatt stort sett det samme som Apples krone på siden gjør på Watch.

Les også: Google vet alt om deg: Slik kan du bruke det til noe fornuftig

Bilde fra Samsungs SDK-dokumentasjon.
Bilde fra Samsungs SDK-dokumentasjon. Skjermdump

Rund skjerm

Dette er én av nyhetene som har blitt kjent gjennom lansering av ny SDK (utviklerverkøty) for Gear-klokkene, skriver Sammobile.com. Her omtales den kommende utgaven som «the next Gear».

Klokken får en 1,18 tommers sirkelskjerm med tilsarende 360 x 360 pikslers oppløsning. Klokken får en rekke sensorer, som pulsmåler, trykkmåler og kompass i tillegg til GPS, Wi-Fi og mobilnettilkobling.

Les også: 5 billig-telefoner som gir deg mye for pengene

Kommer trolig i høst

Klokken går ifølge Sammobile under kodenavnet Project Orbis, og ventes å lanseres sammen med neste Galaxy Note-modell under IFA-messen i Berlin i høst.

Apple Watch er ikke tilgjengelig på det norske markedet, og det er ikke kjent når den eventuelt blir det. Samsungs klokker har derimot vært tilgjengelige i Norge siden første utgave av Gear.

Det ser imidlertid ikke ut til at smartklokker er i ferd med å bli allemannseie med det aller første.

Les også: Surfing på puta kan ødelegge nattesøvnen