MOBIL

Slik svarer Samsung på Apple Watch

Roterende ring rundt skjermen skal gjøre navigasjon enklere.

Samsungs neste smartklokke får rund skjerm og maskinvarekontroller som fungerer omtrent som på Apple Watch.
Samsungs neste smartklokke får rund skjerm og maskinvarekontroller som fungerer omtrent som på Apple Watch. Bilde: Skjermdump
Marius ValleMarius ValleJournalist
13. mai 2015 - 21:29

Samsung har bygget smartklokker i flere år, men selv elektronikkgiganten må finne seg i å bli stilt på sidelinjen når Apple lanserer sin første.

Hittil har Samsung satset mest på de Tizen-baserte Gear-klokkene sine, og det ser ikke ut til at produsenten er i ferd med å endre fokus.

Nå får klokkene skjerm med roterende ring rundt skjermen, som et svar på Apples krone. Det vil si at du for eksempel kan vri på ringen for å zoome inn og ut, tilsvarende som du zoomer inn ved å vri på kronen på Apple Watch.

Ringen skal blant annet også brukes til å navigere i menyer og styre lydstyrke. Du kan også bruke den til å legge inn nummer, tegn og slikt. I det hele tatt stort sett det samme som Apples krone på siden gjør på Watch.

Les også: Google vet alt om deg: Slik kan du bruke det til noe fornuftig

Bilde fra Samsungs SDK-dokumentasjon.
Bilde fra Samsungs SDK-dokumentasjon. Skjermdump

Rund skjerm

Dette er én av nyhetene som har blitt kjent gjennom lansering av ny SDK (utviklerverkøty) for Gear-klokkene, skriver Sammobile.com. Her omtales den kommende utgaven som «the next Gear».

Klokken får en 1,18 tommers sirkelskjerm med tilsarende 360 x 360 pikslers oppløsning. Klokken får en rekke sensorer, som pulsmåler, trykkmåler og kompass i tillegg til GPS, Wi-Fi og mobilnettilkobling.

Les også: 5 billig-telefoner som gir deg mye for pengene

Kommer trolig i høst

Klokken går ifølge Sammobile under kodenavnet Project Orbis, og ventes å lanseres sammen med neste Galaxy Note-modell under IFA-messen i Berlin i høst.

Apple Watch er ikke tilgjengelig på det norske markedet, og det er ikke kjent når den eventuelt blir det. Samsungs klokker har derimot vært tilgjengelige i Norge siden første utgave av Gear.

Det ser imidlertid ikke ut til at smartklokker er i ferd med å bli allemannseie med det aller første.

Les også: Surfing på puta kan ødelegge nattesøvnen

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.