MOBIL

Slik styrer du tilgjengeligheten din

Sjekk hvilken operatør som gir deg best mulighet til å styre når du skal være tilgjengelig på mobilen i løpet av arbeidsdagen.

1. okt. 2009 - 10:00
Vis mer

Det er mange som tilbyr bedriftsabonnement i Norge, men det er ikke mange som har tilleggstjenester utover det man kan forvente som standard i dag: Mobilsvar, tvillingkort, forsikring og lignende.

Det er ikke overraskende at Norges to største operatører, Telenor og Netcom, har det mest varierte utvalget av tilleggstjenester til sine bedriftskunder. I denne artikkelserien vil Mobili sette fokus på disse tjenestene med tanke på funksjonalitet, pris og brukervennlighet.

Ta kontroll og styr din tilgjengelighet

Telenor og Netcom har egne løsninger for sine bedriftskunder som lar dem styre sin tilgjengelighet i løpet av arbeidsdagen.

Telenor Proffnett Møte- og Fritidsprofil

Telenors løsning er todelt og skiller mellom møte og fritid - derav det litt kronglete navnet. Forskjellen ligger i at møteprofilen er ment til bruk ved tidsbegrensede fravær som møter og avtaler, mens fritidsprofilen er ment til lengre fravær som ferie, sykdom og lignende.

"Enkel" bruk

Telenor hevder at deres tjeneste er enkel i bruk, men vi er ikke helt enige. For å administrere tjenesten må man ringe et mobilnummer (91506070) og gjøre en rekke tastevalg for å aktivere tjenesten. Vi mener at denne fremgangsmåten er litt for tungvint til at man vil ta seg bryet med å aktivere den fremfor å sette telefonen på lydløs.

Ikke forstyrr - eller?

En annen ting ved Telenor sin løsning er at selv om man aktiverer tjenesten fordi man skal i møte og ikke ønsker å bli forstyrret, så har innringer likevel mulighet til å nå deg. Telenor gir deg nemlig tre alternativer etter at at man har fått opplyst om at du er i et møte. Du kan taste 1 for å bli satt over til et sentralbord eller kollega, taste 2 for mobilsvar eller taste 3 for å faktisk ringe den man forsøker å nå. Dermed blir det opp innringerens samvittighet om du blir forstyrret eller ikke. Da blir det litt kjedelig når kompisene dine ringer midt i det viktige møtet. På en annen side - hvis din kone er i ferd med å føde din førstefødte, så er det kanskje greit om møtet kommer i andre rekke.

Tjenesten er gratis for alle kunder som har Proffnett aktivert på sine bedriftsabonnement.

Netcom Mobil Sekretær

Netcom har ikke et like definert skille mellom møte og fritid slik som Telenor, men du kan allikevel bruke Mobil Sekretær til å være aktiv mellom gitte datoer.

Alltid tilgjengelig tjeneste

Til forskjell fra Telenor, så kan Netcoms tjeneste administreres på tre forskjellige måter: Via en egen meny i SIM-kortet (Netcom Extra), via mobilens nettleser eller i Outlook. Sistnevnte krever at du laster ned og installerer en egen plugin for Outlook (gratis) som dermed lar deg aktivere Mobil Sekretær til gitte oppføringer i kalenderen med et tastetrykk.

Som nevnt kan du også aktivere tjenesten via en egen meny på telefonen eller via nettleseren. Dermed slipper du å huske på et mobilnummer som må ringes opp og det hele oppleves som enklere og raskere å ta i bruk i forhold til Telenors Møte- og Fritidsprofil.

Er man opptatt, så er man opptatt - nesten

Netcom gir ikke alle innringere muligheten til å nå deg uansett slik som Telenor gjør, men lar deg heller definere en liste på 10 nummer som skal få slippe igjennom uansett. Dermed kan du føre opp din bedre halvdel, sjefen og andre som du føler skal få kunne nå deg selv om du egentlig er opptatt.

I likhet med Telenor, opplyser en stemme om at du er i møte/lunsj/gått for dagen og når du er tilgjengelig igjen, men så legges samtalen på. Og beskjeden som blir gitt kommer så fort og er såpass kort, at det nesten blir for effektivt. Innringer forventer jo nesten at det skal ringe litt før det skjer noe, og er man ikke oppmerksom nok, kan beskjeden bli gitt og samtalen avsluttet før man i det hele tatt har fått med seg hva som har blitt sagt. Her mener vi Netcom bør legge inn litt ekstra tid.

Men kombinerer du Mobil Sekretær med Netcom Bedriftsvar (gratis) får du en komplett tjeneste som opplyser om din tilgjengelighet for så sette deg over til Bedriftssvar som lar deg legge igjen en beskjed eller taste 1 for å komme til en kollega eller sentralbord.

Netcom Mobil Sekretær forutsetter Trådløs Bedrift, og er gratis.

Telenor vs Netcom: 0-1

Netcom vinner denne runden rett og slett fordi Mobil Sekretær oppleves som enklere å bruke og administrere samt at den kan snakke direkte med Outlook. Selv om Netcoms tjeneste koster penger, så mener vi at den er verdt de 15 kronene i måneden. Vi skulle ønske at Netcom lot sin svarertjeneste ta seg litt bedre tid når den formidler tilgjengelighetsstatus og at linken mot Bedriftsvar er mer tydelig i Netcoms presentasjon av tjenesten.

Telenor får trekk på grunn av kompleksiteten i oppsettet av sin tjeneste og for at alle og enhver som ringer inn faktisk kan slippe igjennom hvis de vil. De får pluss for at tjenesten er gratis og at muligheten til å sette over til kollega eller sentralbord samt mobilsvar er implementert direkte i tjenesten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.