MOBIL

Slik skal Nokia gjøre betaling sexy

Mobilbransjen ønsker seg at mobilen skal brukes til betaling. Så nå drar Nokia det gamle miljøtrikset for å gjøre deg interessert.

Marius ValleMarius ValleJournalist
14. sep. 2010 - 09:30

For et par dager siden dukket det opp en reklamevideo som demonstrerer Nokias betalingssystem som kalles "Swipe" (se video øverst). Dette systemet innebærer at mobilen er utstyrt med en såkalt NFC-løsning som gjør at du kan holde den mot et betalingspunkt i kassen.

I videoen demonstreres hvordan mobilen kan brukes til å kutte ut papirkvitteringer. Dersom du handler i en butikk som har Nokias Swipe-system kan du enkelt og greit holde mobilen mot betalingspunktet i kassen og deretter få kvitteringen på mobilen i stedet for på papir.

Minner deg på returrett

Systemet har også en funksjon som gjør at du kan få en automatisk påminnelse om eventuelle returtidsfrister. Skulle du ønske å benytte deg av for eksempel Elkjøps 30 dagers returrett kan telefonen minne deg på at returretten er i ferd med å gå ut. 

Å rulle ut et slikt system kan imidlertid ikke gjøres i en håndvending. For det førtste må Nokia sørge for at alle deres telefoner er utstyrt med en NFC-brikke. Dette har selskapet allerede lovet, da de annonserte dette i juni

Deretter må butikker ha kasseløsninger med NFC og Nokias Swipe-system. Det er sannsynlig at Nokia vil forsøke å få dette til i enkelte markeder først, før de forsøker å overbevise handelsstanden i flere land om å ta det i bruk.

Stammer fra student

Videoen stammer for øvrig ikke fra Nokia. Den har dukket opp på Vimeo-profilen til Bob Haarmans, som studerer reklame ved reklameskolen Miami Ad School i Hamburg. Det er altså trolig snakk om et forslag til en reklame for tjenesten.

Dersom Nokia har planer om å rulle ut Swipe får vi trolig mer informasjon om dette under Nokia World-messen som starter i dag.

Kilder: Theregister.co.uk, Vimeo.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.