GUIDER

Slik rensker du opp på Android-telefonen din

Har du mye app-søppel på telefonen? Her er en enkel metode å kvitte seg med apper du ikke bruker.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. feb. 2013 - 16:40

Vi tipper det er langt flere enn oss som med tiden oppdager at Android-telefonen plutselig er stappet til randen med apper og spill det er seriøst lenge siden du har brukt.

Dette gjør ikke bare menyene rotete, men sørger også effektivt for at du får mindre og mindre tilgjengelig lagringsplass på telefonen. Enkelte apper kan også finne på å gjøre telefonen treg.

Vi har allerede vist deg hvordan du unngår at nye apper du installerer lager rot på startskjermene dine. Denne gangen skal vi se på en veldig enkel måte å fjerne en mengde med apper med noen få trykk.

I utgangspunktet er det en noe omstendelig prosess å slette mange apper. Du må inn i telefonens innstillinger, app-innstillingene og deretter avinstallere hver enkelt app manuelt. Tungvint hvis du skal fjerne mer enn en eller to apper.

LES OGSÅ: Disse Google Play-triksene burde du kunne

App som fikser biffen

Heldigvis finnes det en app som løser dette. Eller - det finnes veldig mange forskjellige. Det er nemlig en hel del å velge mellom, men en av de vi liker best heter Uninstall Master.

Denne lister opp alle appene på telefonen din, og lar deg sortere appene etter når de ble installert, etter navn, eller etter størrelse. Spesielt det å finne appene som tar mest plass er nyttig, for det viser seg at en hel del av appene vi har stappet inn på telefonen det siste året er på godt over 20 MB hver.

Det er også mulig å ta en sikkerhetskopi av programmene, sånn i tilfelle du avinstallerer noe du ikke hadde tenkt å fjerne.

Når du har huket av for de appene du vil fjerne, velger du "Uninstall". Appene vil deretter fjernes i tur og orden. Du må imidlertid fortsatt bekrefte at du vil fjerne hver enkelt app, men det holder å bare trykke "OK" for hver app du får spørsmål om.

Resultatet blir forhåpentligvis en renere meny på telefonen, og mer plass til nye apper og spill.

Appen finner du på Google Play, og den er gratis. Der finner du også et vell av andre apper som gjøre det samme.

LES OGSÅ: Slik får du bildene dine rett over på PC-en

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.