GUIDER

Slik prøver du Android-apper før du kjøper

Visste du at du kan prøve før du kjøper? Vi viser deg hvordan du får igjen pengene for apper du ikke vil ha.

Marius ValleMarius ValleJournalist
21. apr. 2012 - 08:00
Vis mer

Det er ikke noen hemmelighet at det er mulig å prøve apper i Google Play før du kjøper dem. Men det er fortsatt mange som ikke vet dette. 

Det er Googles returordning som gjør dette mulig. Du kan altså kjøpe en app og installere den, men om du ikke syns den er noe særlig kan du "returnere" appen uten å betale noe som helst for den.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Når du kjøper en app betaler du nemlig ikke med en gang, men etter at prøveperioden er over. Denne perioden var tidligere et døgn, men for en tid tilbake strammet Google den inn til å være 15 minutter.

Dette er imidlertid nok tid til å finne ut om appen faktisk gjør det du tror den skal gjøre. Om du finner ut at den ikke var det helt store kan du lett som en plett levere den tilbake.

LES OGSÅ: Slik sjekker du hvor mye data du har brukt

Slik gjør du det

For å få til dette trenger du en Google-konto, og du må knytte et betalings- eller kredittkort opp mot kontoen din.

LES MER: Slik setter du opp Google-konto

Å knytte betalingskort til Google-kontoen din er en smal sak. Dette administreres gjennom tjenesten Google Wallet, hvor du kan legge til betalingskort. Du logger inn på Google Wallet ved å bruke Google-kontoen din.

Om du ikke har lagt til et kort får du muligheten til dette første gang du forsøker å kjøpe en app i Google Play.

Det er for øvrig lurt å passe på å sikre mobilen din dersom du knytter kortet ditt til Google-kontoen din.Det er lett å kjøpe apper i Google Play, men du må legge inn et betalingskort først.

Kjøp en app

Neste steg er å kjøpe en app. Det spiller ingen rolle om du kjøper den via PC-en eller på mobilen. 

Når du har betalt for appen har du 15 minutter på deg før du eventuelt returnerer den. Refunderingen skjer i tre steg.

Slik returnerer du

For å returnere er det enklest å åpne Google Play-appen på mobilen, velge "Mine apper" i menyen, og deretter bla deg til "Alle". Der finner du den siste appen du installerte øverst i listen.

Trykk deretter "Refunder". Da bil appen avinstalleres, og kjøpet vil avbrytes. Beløpet vil ikke bli trukket fra kortet ditt. 

Av en eller annen grunn vises bekreftelsesmeldingen på at refunderingen er gjennomført som en feilmelding. Alt fungerer imidlertid som det skal.

Vær for øvrig oppmerksom på at apper du har returnert tidligere ikke vil kunne returneres igjen. Dersom du kjøper en app, returnerer den, og kjøper den igjen senere kommer det ikke opp noe valg for å refundere neste gang.

Dersom det går mer enn 15 minutter fra du kjøpte appen vil beløpet trekkes fra kortet ditt.

Dette er altså som skal til for å returnere apper du ikke vil ha likevel. Og det er en smart måte å prøve ut spill og apper som ikke finnes i prøveversjoner.

NB: Det går ikke an å refundere apper via PC-en. Du kan kun refundere via Google Play-appen på mobilen din.

LES OGSÅ: Slik får du mer ut av Android-telefonen din

Vil du lære mer om nye teknologier og flere tips og triks? Følg oss på Facebook, så sier vi fra neste gang vi skriver en guide.

Her finner du våre tips til Android-apper

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.