ARBEIDSLIV

Slik planlegger du karrieren din

Ole K. Helgesen
11. okt. 2005 - 11:04
Vis mer

Karriereveileder Mette Manus i Emmali-kontorene mener vi må bli bedre til å planlegge.

-Karriereplanlegging dreier seg om å finne ut hva du trives med og ønsker å gjøre, sier Manus.

Hu påpeker at en optimal karriereplan krever god innsikt i sine ønsker, behov og drømmer på den ene siden og den konkrete livssituasjonen med alle krav som følger på den andre.

- Planen må justeres flere ganger i løpet av livet ettersom både personlige ønsker, livssituasjon og arbeidslivet forandrer seg hele tiden, sier Manus.

Selvutvikling

Karriereveieldere hjelper til med å finne ut hvilken vei som er riktig for dem. I dagens samfunn er det mye fokus på at karriere er noe som skal gå oppover.

- Å være toppleder passer ikke for alle. Mange stortrives lengre nede i organisasjonene. Det viktigste er at jobben gir muligheter til selvutvikling, sier Manus.

Redd for å skifte jobb

-Mange stanger hodet i veggen uten å komme videre. Det kan være veldig frustrerende ikke å få muligheter til å bruke ressursene sine. I tillegg er mange redde for å skifte jobb. De velger trygghet framfor livsutfoldelse, noe jeg syntes er veldig synd.

Hun nevner et eksempel:

- Det er ikke engang nødvendig å skifte jobb for å få mer spennende innhold i jobbhverdagen. For eksempel kan en som jobber innefor tekniske fag og savner kontakt med mennesker, prøve å påta seg flere personalrelaterte oppgaver, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.