GUIDER

Slik overfører du musikk trådløst til mobilen

Visste du at du kan bruke Spotify til å overføre musikk til mobilen din helt trådløst?

Marius ValleMarius ValleJournalist
31. jan. 2012 - 16:43
Vis mer

Spotify har du hørt om. Denne tjenesten lar deg høre på musikk over internett, og betaler du 99 kroner i måneden kan du høre på så mye du bare orker, og også laste musikken ned til mobilen.

Men visste du at du slett ikke trenger å betale for Spotify for å bruke det på mobilen? Spotify er nemlig mer enn bare en internettilkoblet musikkspiller. Du kan enkelt laste inn musikk du har på PC-en til Spotify, og deretter overføre denne til mobilen din fullstendig trådløst.

LES OGSÅ: Nå kan du bruke Spotify uten premium

Det hele er latterlig enkelt å få til, og fungerer på iPhone og Android-mobiler. Slik gjør du det:

Installer Spotify på PC-en

Dersom du ikke allerede har Spotify trenger du å installere det på PC-en din. Vær oppmerksom på at dette krever at du også har en Facebook-konto, da Spotify logger deg inn med Facebook-detaljene dine.

I utgangspunktet vil Spotify-avspilleren automatisk finne musikken du har på PC-en din. Dersom den ikke gjør det kan du legge til mapper ved å trykke "Edit" -> "Preferences" og deretter "Add Source" under "Local Files". Du kan også dra og slippe filer til Spotify.

Dersom du bruker iTunes kan du også importere bibliotektet herfra til Spotify. Kun filer uten kopibeskyttelse vil importeres.

Installer Spotify på mobilen

Neste steg er å installere Spotify på mobilen. Du finner Spotify ved å søke i Android Market eller iTunes App Store. Når du har installert appen på mobilen din må du logge inn med samme brukerkonto som du brukte til å logge deg på i PC-programmet.

Dersom du ikke har Spotify-konto fra før av vil du for øvrig bli tilbudt en gratis prøveperiode hvor du kan spille musikk fra Spotify dirkete.

Synkroniser musikken

Neste steg er å overføre musikk fra PC-avspilleren til mobilen. Dette er lett som en plett. Du trenger bare å passe på at mobilen og PC-en er koblet til samme trådløse nett.

Så snart Spotify på PC-en oppdager mobilen får du opp valg om å synkronisere med mobilen din. Avspilleren på PC-en viser deg da beskjeden "Sync this device with Spotify".

Nå kan du enkelt synkronisere musikksamlingen din med mobilen over nettverket. Du får valget mellom å synkronisere all musikken, eller å velge hvilke spillelister du vil synkronisere.

De fleste har begrenset med plass på telefonen, så det kan være lurt å synkronisere spillelister dersom du har mye musikk.Når Spotify synkroniserer ser du fremgangen øverst i programvinduet.

Opprett og synkroniser spillelister

Dersom du vil opprette spillelister er dette enkelt. På PC-programmet velger du "New Playlist" i menyen til venstre, og gir den et navn. Deretter trykker du på "Local Files" og trekker de sangene du vil legge i spillelisten over til den spillelisten du nettopp opprettet.

Dersom du nå trykker på "Device", velger "Manually choose playlists to sync" og deretter krysses av for den eller de spillelistene du vil overføre til mobilen, vil de lastes over automatisk.

Fremdriften vil vises både på PC-en og på mobilen. Spotify-spilleren på PC-en vil også vise deg hvor mye ledig lagringsplass du har på mobilen din.

Enklere blir det nesten ikke.

Hvor finner jeg musikken på mobilen?

Når musikken er overført til mobilen din finner du den ved å trykke på "Playlists" i menyen. All musikken er lagret på mobilen din, så du betaler ikke for å spille disse over nett.

Dersom du har synkronisert all musikken fra PC-en din til mobilen ligger alt samlet under "Local Music". Dersom du opprettet spillelister og synkroniserte disse, finner du dem igjen her.

Det er alt som skal til for å overføre musikk. Dersom du senere vil legge til mer musikk starter du bare Spotify på PC-en og mobilen, og velger spillelistene du vil legge til.

LES FLERE GUIDER:

Slik sikrer du mobilen din

Billig eller dyr smarttelefon - hva trenger du?

Enkle tips for bedre batterilevetid

Her finner du alle guidene våre

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.