GUIDER

Slik oppdaterer du til iOS 5

Vi viser deg hvordan du steg for steg oppgraderer din iDings til iOS5.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. okt. 2011 - 10:06

Apples iOS 5 er ute. Dette er den nyeste versjonen av operativsystemet tilgjengelig for iPhone 3GS og 4, begge iPad-ene og generasjon 3 og 4 av iPod Touch. iOS 5 ble lansert allerede i juni, da som i beta-utgave for utviklere. Nå er det tilgjengelig for hvermannsen.

LES OGSÅ: Dette er nytt i iOS 5

Denne oppdateringen av operativsystemet gir deg tilgang til en rekke nye funksjoner, inkludert iCloud, iMessage, Find my Friends, Twitter-integrasjon og kameratilgang fra låseskjermen.

Da iOS 5 ble lansert var en av de mer omtalte funksjonene måten varsler vises i iOS. Apple har nemlig mer eller mindre kopiert varslingssystemet til Android, i tillegg til å nærme seg Android på flere andre områder som Twitter-integrasjon.

LES OGSÅ: iOS 5 vs Android

iOS 5 er for øvrig operativsystemet som leverers som standard med den nye iPhone 4S. Om du hadde håpet på å bli kjent med Siri må du, i alle fall inntil videre, kjøpe den nye iPhone-modellen for å få denne funksjonen.

Slik oppdaterer du

iOS 5 er en gratis oppdatering til iDingsene dine, og det er veldig enkelt og greit å oppdatere. Vi har kjørt oppdateringen på Apple iPad 2 med en Windows-PC, men prosessen skal være lik på alle andre iOS-enheter.

1. START iTUNES: Først starter du opp iTunes på PC-en din. Om du ikke har iTunes installert, henter du det fra Apple. Du trenger versjon 10.5 eller nyere for å oppdatere til iOS 5. Dersom du har en gammel versjon av iTunes må du oppdere denne først.

2. KOBLE TIL: Finn frem USB-kabelen din, og koble iDingsen din til PC-en. iTunes vil automatisk foreslå at du oppdaterer til siste versjon av iPhone-, iPad-, eller iPod-programvaren.

3. TA SIKKERHETSKOPI: Når man oppdaterer er det alltid lurt å på forhånd ta en sikkerhetskopi av innholdet. Dersom noe skulle gå galt under oppdateringen kan du gjenopprette innholdet senere. Høyreklikk på enheten du skal oppdere under "Enheter" i menyen på venstre side, og trykk på "Sikkerhetskopier". Dersom du ikke gjør dette på forhånd vil iTunes uansett be deg om å ta sikkerhetskopi før du oppdaterer.

4. OPPDATER: Trykk på enheten du skal oppdatere under "Enheter", og velg deretter "Oppdater". Følg deretter instruksjonene. Nå lastes iOS 5-oppdateringen ned til PC-en. Deretter installeres den på iDingsen din.

5. GJENOPPRETTING: Når oppdateringen er gjennomført gjenoppretter iTunes sikkerhetskopien du tok tidligere. Deretter startes enheten på nytt, og du må gå gjennom et oppsett på den. Her får du spørsmål om du vil bruke iCloud, og om du vil kopiere kontakter og sikkerhetskopier hit. Du får også spørsmål om du vil bruke Finn iPad/iPhone.

6. FERDIG: Nå er enheten din oppdatert, og du kan ta i bruk de nye funksjonene i iOS 5.

Verre er det ikke. Har du oppdatert? Hva syns du om iOS 5?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.