MOBIL

Slik måler nye Galaxy Note II med forgjengeren

Her er oversikten over hvilke funksjoner som er oppgradert siden forrige Note.

Marius ValleMarius ValleJournalist
30. aug. 2012 - 15:43

Samsung lanserte i går kveld sin nye Note-modell. Note II følger i samme spor som Note, ved å by på en diger skjerm, integrert penn, og en bruksopplevelse i krysningspunktet mellom smarttelefon og nettbrett.

Vi har allerede fått muligheten til å ta en nærmere titt på Note II. Du kan lese vår lyntest av telefonen her.

Hva er nytt?

Når Samsung lanserer en ny versjon er det åpenbart mye nytt, men hva er det som har blitt bedre siden sist? Det er åpenbart raskere prosessor og slikt, og de har gjort endringer i programvare.

Men under lanseringen sa Samsung også at de ville oppdatere forrige Note med funksjonene du får på Note II. Du kan altså forvente at den gamle Note-modellen får mange av de samme mulighetene etterhvert.

LES MER: Test av Samsung Galaxy Note N7000

Det finnes imidlertid grunner til å oppgradere.

De største grunnene til å velge en Galaxy Note II er at den har dobbelt så mange prosessorer som forgjengeren. Mens Note N7000 har en tokjernet Exynos 4210-systembrikke, har Note II N7100 en firekjernet Exynos 4412-systembrikke.

Dette gjør at Note II har langt større arbeidskapasitet, men også at den har mye sterkere grafikkprosessor. Det er også verdt å legge merke til at den har dobbelt så mye arbeidsminne som forgjengeren. Dette betyr enkelt sagt at Note II kan veksle mellom apper raskere, og gjøre mer på samme tid.

Her er det også kommet til støtte for LTE, som er 4G-teknologien NetCom bruker for å tilby mobilt internett på inntil 80 Mbps i Norge

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

NFC

Note II får også NFC, som blant annet muliggjør betaling med telefonen, og praktiske funksjoner som å aktivere og deaktivere instillinger ved å sveipe telefonen over et NFC-merke.

LES MER: Alt du trenger å vite om NFC

Note II støtter dessuten den nye Bluetooth 4.0 Smart Ready-standarden, som lar deg koble til lavenergiutstyr som pulsbelter og annet utstyr.

LES MER: Dette trenger du å vite om Bluetooth Smart

Det er også verdt å merke seg at Note II er blitt både tynnere og smalere enn sin forgjenger, tross større skjerm. Merk deg også at Note II samtidig er lenger og såvidt litt tyngre.

En annen god grunn til å vurdere Note II er batteriet. Samsung har her funnet frem en kapasitet på 3100 mAh. Det er virkelig høy kapasitet, og det nærmeste du kommer noe slikt i dag er ved å gå for Motorola Razr Maxx som har 3300 mAh.

Pennen, kalt S Pen, har fått flere funksjoner siden sist, men den største nyheten er at den har blitt fysisk større og dermed skal føles mer som en vanlig penn. Pennen er som før belastningsfølsom, men der hvor forgjengerens penn kunne skille mellom 256 grader av belastning kan nykommerens skille mellom 1024 grader av belastning. Dette er samme penn som du får på nettbrettet Note 10.1.

LES OGSÅ: Test av Samsung Galaxy Note 10.1

Større skjerm, lavere oppløsning

Mange har reagert på at skjermoppløsningen faktisk har gått ned. Høyde-bredde-forholdet er endret på Note II, fra 16:10 til 16:9, og oppløsningen redusert fra 1280 x 800 piksler til 1280 x 720 piksler. 

Samtidig har skjermen vokst. Det betyr at det er færre piksler per tomme. Mens Note N7000 hadde 285 ppi har Note II N7100 267 ppi.

Utover dette er de øvrige spesifikasjonene like eller bedre. Prisen på Note II skal ligge på rundt 5000 kroner. I skrivende stund får du fortsatt Galaxy Note N7000 for 3800 kroner, og det kan tenkes at prisen vil gå ned enda mer i tiden som kommer. 

Du kan altså få billigere telefon, som fortsatt er et godt produkt, til noe sånt som 1000 til 1500 kroner mindre.

LES OGSÅ:

Lyntest av Samsung Galaxy Note II

Samsung lanserer Galaxy Camera


Her er Samsungs første med Windows Phone 8

Tre nye Xperia-mobiler og et nettbrett fra Sony

 

Skal du ha Note II? Diskuter i kommentarfeltet under.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.