MOBIL

Slik måler iPhone 4S seg mot toppmodellene

Vi har sammenlignet et knippe toppmodeller med Apples nye iPhone 4.

Marius ValleMarius ValleJournalist
5. okt. 2011 - 12:05
Vis mer

Apple lanserte i går kveld ny iPhone. Som spådd på forhånd kom det en oppgradert variant av iPhone 4, kalt iPhone 4S. Og selv om enkelte kanskje ble skuffet over at iPhone 5 ikke dukket opp tar iPhone 4S igjen noe av forspranget konkurrentene har på maskinvaresiden.

iPhone 4S har fått den samme systembrikken som iPad 2, Apple A5. Det betyr at telefonen har tokjerneprosessor og kraftig grafikkmaskinvare. Selv om hastigheten på prosessoren foreløpig ikke er offentliggjort antas det at vi her snakker om samme hastighet som i iPad 2, altså 1 GHz.

Apple A5 er for øvrig designet av Apple, men produseres av Samsung. Prosessortypen som benyttes er ARM Cortex A9, som er den samme som på Android-modeller med tokjerneprosessor.

Den nye telefonen har også fått forbedringer i antennedesignen, kameraet har blitt bedre, batterilevetiden har gått opp og programvaren er ellers oppgradert til iOS 5.

LES OGSÅ: Dette er nytt i iOS 5

iPhone 4S mot konkurrentene

Men hvordan står det seg mot de sterkeste konkurransen? Vi har stilt iPhone 4S opp mot noen av de viktigste toppmodellene som er tilgjengelig i dag. Forklaring til tabellen: Beste spesifikasjoner er merket med grønt, mens svakeste er merket med rødt. 

Batterikapasiteten til iPhone 4S er ikke kjent. Prosessorhastigheten er antatt å være 1 GHz.

Vi har sammenlignet med noen av de kraftigste modellene som er i salg i dag. HTC Titan skal komme i salg i løpet av denne måneden, og er tatt med fordi den er en av de kraftigste Windows Phone 7.5-baserte telefonene som kommer i høst.

Nærmer seg på maskinvare

Det er tydelig at iPhone 4S legger seg opp mot spesifikasjonene spesielt toppmodellene med Android stiller med. Sånn sett kan vi si at Apple tar grep for å minske forspranget Android-telefoner har på maskinvaresiden. Selv om vi ikke har gjort noen test av grafikkmaskinvaren i iPhone 4S antar vi at denne er sterkere enn den som står i Samsung Galaxy S II på grunn av spesifikasjoner alene.

Tross høyeste oppløsning av de vi har sammenlignet med, mener vi fortsatt at Galaxy S II har den beste skjermen totalt sett. Super-AMOLED-varianten som står i denne telefonen har helt klart best bilde, antatt at skjermen i iPhone 4S er kliss lik den i iPhone 4.

På trådløse tilkoblinger legger iPhone 4S seg på det som er vanlig blant konkurrentene. Raskeste internettilkobling er det likevel Galaxy S II som stiller med.

Kameraet

Kameraet til iPhone 4S har imponerende spesifikasjoner. Det er bakbelyst, noe som betyr at mer lys slipper til selve kamerasensoren. Dette er imidlertid telefonen ikke alene om å tilby. Modeller som har dette inkluderer Sony Ericsson Xperia Arc, HTC Titan, og ikke minst iPhone 4. Største blenderåpning er f/2.4, noe som er mindre enn på flere av konkurrentene. Større blenderåpning betyr at mer lys slipper inn på kamerasensoren.

Apple hevder imidlertid at kameraet er det raskeste i noen mobiltelefon, og ifølge dem nesten dobbelt så raskt på å starte opp kameraet og lagre et bilde som Galaxy S II.

Vi tipper iPhone 4S får et rimelig godt kamera. Du kan se eksempler på bilder tatt med iPhone 4S på neste side. Vær oppmerksom på at det er Apple selv som har levert disse bildene. De skal være ubehandlet, og ser rimelig imponerende ut.

Alt i alt kan vi beskrive oppgraderingen av iPhone 4 som et naturlig steg for å holde følge med resten av mobilmarkedet.

NESTE SIDE: Bilder tatt med iPhone 4SKilder:
Anandtech.com, eetimes.comApple.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.