MOBIL

Slik måler Galaxy S III seg med konkurrentene

Her er sammenligningen med de aller viktigste konkurrentene.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. mai 2012 - 13:30
Vis mer

Med lanseringen av Galaxy S III slipper Samsung sin sterkeste mobil hittil. Mye tyder på at denne telefonen kan seile opp som en av de beste på markedet, i alle fall rent maskinvaremessig.

LES OGSÅ: Disse må Samsung Galaxy S III slå

Gårsdagens lansering avslørte egentlig ikke annet enn vi hadde ventet på forhånd. Telefonen har firekjerneprosessor, rask grafikkmaskinvare, stort batteri og det siste av teknologi.

S III mot konkurrentene

Det store spørsmålet er hvordan dette måler seg med konkurrentene. Spesielt HTC One X og LG Optimus 4X HD ser ut til å bli tøffe utfordrere i et marked hvor stadig flere lager sterke telefoner rent ytelsesmessig. Nå blir det i større grad design og funksjoner som skiller de forskjellige.

Vi har sammenlignet spesifikasjonene til Galaxy S III med konkurrenter og forgjengeren.Nøkkelspesifikasjoner for alle modeller.

SE OGSÅ: Spesifikasjonene til Galaxy S III

Utifra de rene spesifikasjonene ser vi at Galaxy S III har en veldig hendig størrelse skjermstørrelsen tatt i betraktning. Selv om skjermen er noe større er telefonen knapt større en HTC One X.

Pentile Matrix

I forhold til oppløsning ligger Galaxy S III på nivå med konkurrentene. Men det skal understrekes at S III har Pentile Matrix-skjerm. Dette betyr i praksis at det faktiske oppløsningen på skjermen er lavere enn hos konkurrentene. 

Grunnen er måten hvert enkelt bildepunkt (piksel) er satt sammen. På LCD-skjermer består hvert punkt av tre eller fire underpunkter - fargene rød, grønn, blå og eventuelt hvit. På AMOLED Pentile Matrix-skjermer består hvert bildepunkt av rødt og grønt eller blått og grønt. Disse er plassert etter hverandre, slik at hvert bildepunkt "deler" en farge med neste bildepunkt. Dette fører til at de individuelle bildepunktene blir mer synlig når du ser nært nok.

I praksis behøver ikke dette å ha så mye å si, spesielt ikke når oppløsning er høy. På lavere oppløsning er imidlertid effekten lett å se.

Prosessor

Prosessoren i Galaxy S III er mer eller mindre den samme som på de andre telefonene. Faktisk også den samme som på Galaxy S II. Her er det brukt ARM Cortex A9-arkitektur. Forskjellen ligger i prosessorhastiget og antall kjerner. Mens Galaxy S II og iPhone 4S har to kjerner har resten fire kjerner.

Sammenlignet med HTC One X og LG Optimus 4X HD mangler Galaxy S III den femte prosessorkjernen. Denne brukes til å holde liv i bakgrunnsprosesser på disse telefonene, og har som hovedformål å spare strøm.

At Galaxy S III ikke har dette behøver ikke å bety så mye, da det avhenger av hvor strømsnill Samsungs systembrikke er.

Batteri

Her kommer også det neste punktet inn. Batterikapasiteten til Galaxy S III ligger helt i toppen, kun slått av LG Optimus 4X HD. 

Det er likevel vanskelig å si noe veldig fornuftig om batterilevetiden, da forskjellige komponenter i de forskjellige telefonene ikke krever like mye effekt. Men vi kan generelt si at Super AMOLED-skjermer bruker mindre strøm enn LCD-skjermer som brukes av HTC, LG, Huawei og Apple.

Hvordan det blir i praksis gjenstår å se.

Kamera

Interessant nok har alle telefonene i oversikten samme kameraoppløsning. Åtte megapksler og autofokus har mer eller mindre blitt standarden.

Vi vet ikke så mye om de tekniske detaljene rundt kameraet til Galaxy S III, så vi får komme tilbake til dette. 

Ifølge Anadtech.com sine undersøkelser kan det se ut til at kameraet har en blender på f/2.6, og en brennvidde på 3,7 mm.

Minne

Det er Galaxy S III og iPhone 4S som byr på de største minnekapasitetene. Men siden Galaxy S III også har støtte for minnekort av typen MicroSDXC på inntil 64 GB (med filsystemet exFAT) er det nykommeren som drar fra som telefonen med de store mulighetene.

Totalt kan altså Galaxy S III ha 128 GB minne - mer enn nok til det meste du kan ønske å lagre på telefonen din.

Priser

Vi har ikke tatt med priser i tabellen, men Galaxy S III legger seg trygt blant de dyreste på markedet. Ifølge Prisjakt.no er de laveste prisene ekskludert frakt fra nettbutikkene i øyeblikket disse: 

Galaxy S III 16 GB: 5200 kroner

Galaxy S II 16 GB: 3600 kroner

HTC One X 32 GB: 4800 kroner

LG Optimus 4X HD: 4500 kroner

iPhone 4S 16 GB: 4900 kroner

Prisen på Huawei Ascend D quad er ikke kjent.

Test kommer

Galaxy S III skal komme i salg i slutten av måneden. Innen den tid regner vi med å ha testet LG Optimus 4X HD også. Vi kommer som vanlig til å kjøre en stor ytelsesduell mellom de nye firekjernetelefonene.

LES MER OM GALAXY S III:

Lyntest av Galaxy S III

Samsung lanserer Galaxy S III

Se bilder av den nye telefonen

Her er spesifikasjonene til Galaxy S III

Disse skal Galaxy S III konkurrere mot 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.