GUIDER

Slik lager du kontroller på skjermen

Dør du stadig vekk fordi du glaner på skjermen? Da bør du prøve ut dette enkle trikset.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. mai 2012 - 16:00

Om du som oss liker å fyre opp gamle klassikere i emulatorer på telefonen din har du kanskje merket deg at trykkskjermer ikke er noen ideell erstatning for spillkontrollere. Det gjelder også for en del andre mobilspill som har kontroller på skjermen.

LES OGSÅ:

Slik gjør du mobilen om til en Commodore 64

Slik gjør du mobilen om til en Nintendo 

Siden du ikke kan føle tastene må du støtt og stadig se hvor du plasserer fingrene, eller risikere å bomme. Det kan bety forskjellen på fail og pwn i et kritisk øyeblikk. 

Heldigvis finnes det en enkle måte å gi deg i alle fall litt bedre kontroll på hva du driver med, og det krever ikke stort annet enn tusj, saks, papir og litt teip.

Lag kontroller på skjermen

Hele tanken er at du enklere skal kunne føle hvor du plasserer fingeren på skjermen. De fleste kapasitive trykkskjermer krever ikke at du plasserer fingeren direkte på skjermen - de registrerer fint berøring selv om det er for eksempel plast eller papir mellom fingeren og skjermoverflaten.

Så det eneste du trenger å gjøre er å klippe til kontrollere, og feste disse på skjermen. Da kan du mye enklere kjenne hvor du skal plassere tomlene dine.

Slik gjør du:Stegene:
1. Fest teip over kontrollene. 2. Marker kontrollene med tusj. 3. Fest teipen til papir og klipp ut kontrollene. 4. Fest kontrollene til skjermen igjen. 5. Game on!

Start spillet du vil lage kontroller til, og fest teipbiter løst over kontrollene på skjermen. Tegn opp (forsiktig så du ikke ødelegger noe) kontrollene på teipbitene. Finn så frem papir, og fest teipen. Klipp så ut spillkontrollene.

Deretter legger du de utklippede kontrollene tilbake på skjermen, og fester dem med teip igjen. Nå er det gjerne også lurt å klippe til så teipen ikke dekker halve skjermen.

Verre er det ikke. Vi har forsøkt dette med stort hell, og fikset oss større kontroll og mindre irritasjon. 

Oppbevares på en lur plass

Nå er selvsagt ikke tanken å gå rundt med disse papirbitene på skjermen hele tiden. Siden vi har brukt teip er det bare å plukke dem av, og for eksempel klistre dem på innsiden av bakdekselet til telefonen eller et annet lurt sted.

Happy gaming!

LES OGSÅ:

10 fantstiske Android-spill

8 supre iPhone-spill

Her finner du guider som kanskje til og med er nyttigere:

Bruk iPad som PC-skjerm

Slik prøver du Android-apper før du kjøper

7 ting du kan bruke en gammel mobil til

Flere guider... 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.