MOBIL

Slik kunne iPhone sett ut

Apple lot seg inspirere av Sony da de skulle designe sin første iPhone.

Marius ValleMarius ValleJournalist
27. juli 2012 - 10:39

I forbindelse med en rettsak mellom Apple og Samsung som skal begynne neste uke har det blitt offentliggjort en rekke dokumenter som viser hva Apples designere tenkte før iPhone faktisk ble lansert.

Ett av de mer interessante konseptene viser en telefon med Sony-logo. Denne er tegnet av designer Shin Nishibori, og er tydeligvis et forsøk på å se for seg hvordan Sony ville utformet et slikt produkt. Det ser til og med ut til å være en gammel Sony Ericsson-bunnplugg på det ene bildet.

Sony ble til Jony

Sony-logoen ble etterhvert byttet ut med en "Jony"-logo, og det spekuleres i om det har med Apples sjefsdesigner Jonathan "Jony" Ive å gjøre.

En annen interessant betraktning er at designen i det store og hele ligner mye på utseendet til iPhone 4.

Åttekantet iPhone

De laget også en rekke andre prototyper, blant annet en som ligner på den gamle iPod Mini-designen, og en med åttekantet deksel. En lang og tynn prototype kalt N90 vises også frem.

Se bilder av iPhone-prototypene her

 

iPad med fot

I dokumentet finnes også bilder av tidlige prototyper av iPad. Noen av dem er så gamle som fra 2004, og viser at Apple tenkte på å utstyre iPad med en fot, og å gi den et deksel med kanter som strakk seg utover sidene. En annen prototype ser mest ut som Apples Cinema-skjerm. 

Se flere bilder av iPad-prototypene her

 

Det har for øvrig kommet frem en hel del mer enn bare bilder av prototyper. Ifølge All Things D er det offentliggjort informasjon om at Samsungs egne ansatte har påpekt at produktene ligner Apples, og at kunder hos den amerikanske kjeden Best Buy har levert tilbake Samsung-nettbrett fordi de trodde de kjøpte en iPad. 

Apple mener Google advarte Samsung om at produktene deres var for like iPhone. Samsung vil på sin side argumentere for at Apple kopierte Sony-design da de laget sin første iPhone.  

Krever 2,5 milliarder dollar

Rettsaken går i gang i San Jose i neste uke, og du kan være sikker på at det kommer til å komme frem mye dirt i tiden som kommer. 

Apple krever en erstatning på 2,525 milliarder dollar av Samsung for det de mener er ren kopiering av deres design og funksjoner.

NESTE SIDE: iPhone-prototyper

 

Kilder: Engadget.com, AllThingsD.comTheVerge.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.