APPS

Slik kopierer du ut SMS-ene dine

ANDROID-APP: Denne appen lar deg enkelt og greit ta sikkerhetskopi av alle SMS-ene dine og overføre dem til en ny telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
26. sep. 2011 - 13:33
Vis mer

For mange er tekstmeldingene som ligger på telefonen like viktig som bildene og kontaktlisten. Å overføre SMS-ene til en ny telefon er ikke alltid like enkelt, men skifter du fra en Android-telefon til en annen finnes det noen metoder.

Vi har tatt en titt på en app som enkelt og greit tar en sikkerhetskopi av alle SMS-ene dine, og som lar deg importere disse til en ny telefon om du ønsker det.

Det finnes mange metoder å gjøre dette på. Noen apper bruker Gmail-kontoen din, andre lagrer meldingene på en skytjeneste. Dette er vel og bra, men muligens en litt voldsom metode om du bare vil kopiere ut SMS-ene dine.

Lagrer alt i en fil

Appen SMS Backup & Restore lagrer meldingene i én fil på minnekortet. Denne filen inneholder alle SMS-ene dine, og når du så trenger å laste inn disse skriver appen meldingene tilbake i SMS-databasen til telefonen.

Du kan få behov for å gjøre dette ikke bare når du skifter telefon. Du kan også oppleve for eksempel at telefonen nullstilles etter reparasjon eller når du laster inn en oppdatering av operativsystemet.

Appen lar deg også se innholdet i sikkerhetskopien. Om du vil kan du altså ta med deg alle meldingene fra en gammel telefon uten å importere dem til SMS-databasen på den nye.

Du kan også sette appen til å automatisk ta sikkerhetskopi av hele SMS-databasen på gitte tidspunkt, for eksempel hver natt. Da har du alltid en ny sikkerhetskopi om det skulle være behov for det.

Slik gjør du det

Vi har brukt appen til å overføre SMS-databasen fra en telefon til en annen. Dette er aktuelt for deg som bytter telefon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Først installerer du appen fra Android Market. Deretter åpner du appen og trykker "Backup". Når dette er gjort ligger sikkerhetskopien i mappen "SMSBackupRestore"på minnekortet ditt.

Filen får et navn som sms-*.xml, for eksempel "sms-20110926120309.xml".

Denne må du nå overføre til den andre mobilen. Den enkleste måten å gjøre dette på er at sette minnekortet fra den gamle telefonen over i den nye. Alternativt kopierer du filen over på PC-en, og overfører den herfra til den nye mobilen.

Vi opplevde at appen ikke fant filen på den nye telefonen, da vi ikke la den i mappen til SMS Backup & Restore. For å unngå dette kan du enten starte appen og lage en sikkerhetskopi. Da opprettes mappen som du må legge filen i på minnekortet.

Alternativt oppretter du denne mappen selv, og kaller den "SMSBackupRestore", og legger sikkerhetskopien i denne.

Deretter installerer du appen på den nye telefonen. 

Når du har startet appen på den nye telefonen trykker du på "Restore" og velger den filen du kopierte over, eller som ligger på minnekortet du har satt i telefonen.

Når prosessen er gjort finner du igjen alle SMS-ene fra den gamle telefonen på den nye.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Ulempen

En slik metode er ikke uten ulemper. Vi har ikke kommet over noen store, annet enn at bildemeldinger (MMS-er) ikke lagres. Dermed får du ikke opp bilder du har sendt eller mottatt når du gjenoppretter sikkerhetskopien.

Trenger du dette må du se etter andre løsninger. Disse koster som regel penger, så her må du vurdere om MMS-ene er verdt det. Et alternativ vi har funnet er MyBackup Pro som koster 29 kroner.

Alt i alt syns vi gratisløsningen SMS Backup & Restore fungerer bra til å overføre SMS-meldinger fra en telefon til en annen, eller til å ta en sikkerhetskopi når du av en eller annen grunn må slette innholdet på telefonen din.

Last ned SMS Backup & Restore fra Android Market

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.