GUIDER

Slik kommer du i gang med Windows Phone 7

Fått deg en telefon med Windows Phone? Dette trenger du å vite.

Marius ValleMarius ValleJournalist
28. des. 2011 - 15:45

Tester av Windows-mobiler

Her finner du våre tester av Windows Phone 7-mobiler:

Samsung Omnia W
Nokia Lumia 800
Nokia Lumia 710
HTC Radar
HTC Titan

Denne guiden ble første gang publisert 28.12.2011.

Om du har fått deg en telefon med Windows Phone 7, eller vurderer å kjøpe en, og tidligere har hatt for eksempel en Android- eller Symbian-mobil vil du raskt oppdage at det er mye her som er annerledes. 

LES OGSÅ: Disse Windows Phone 7-mobilene kan du velge mellom

Hovedmenyen er for eksempel annerledes. Overføring av innhold fra PC til telefon må gjøres med egen programvare. 

Det er ikke vanskelig på komme i gang med en Windows-mobil. Her viser vi deg noen av de viktigste punktene for å komme i gang:

Sett opp mobilen (under)Slik fungerer menyeneSlik får du innhold og apper på mobilen din

 

Sett opp Windows-mobilen din

Første gangen du starter opp Windows-telefonen din må du gjennom et enkelt oppsett. Telefonen snakker sannsynligvis engelsk, og i dette tilfellet trykker du "Get started" og velger norsk fra listen. Telefonen vil deretter starte på nytt.

Når du har valgt språk må du godta vilkårene (om du ikke gjør dette får du ikke brukt telefonen). 

Deretter kommer du til konfigurasjonsvalgene. Her kan du velge å bruke anbefalt oppsett som aktiverer mobildata og sender bruksstatistikk til Microsoft. Neste steg er å velge tidssone, sette opp dato og klokkeslett.

Windows Live ID

Til slutt kommer du til valget for Windows Live ID. Å sette opp dette er nødvendig om du vil installere apper, bruke Facebook og mye annet. Vi antar at du ønsker dette om du har skaffet deg en flett ny smarttelefon. Windows Live ID er som en Apple-ID på iPhone eller en Google-konto på en Android-telefon. Med andre ord en nødvendighet. 

Dersom du allerede har en Windows Live ID er det bare å logge på med denne. Dette er samme e-post og passord du bruker på Xbox, Hotmail eller andre Microsoft-tjenester.

Om du ikke har Windows Live ID er det enkelt å opprette en på telefonen. Bare følg stegene. Du kan alternativt lage en ny Windows Live ID på Microsofts nettsider.

Når dette siste steget over er du klar til å ta i bruk telefonen. Noen telefoner vil sette opp forhåndsinstallerte apper før du får brukt telefonen.

NESTE SIDE: Slik fungerer menyene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.